Dit hoofdhuid probleem heeft een andere oorzaak dan je denkt

Wist je dat een op de twee mensen last heeft van roos? Dat is vijftig procent! We geven de schuld aan een droge huid of verkeerde producten, maar roos wordt vaker veroorzaakt door hele andere zaken. Bijvoorbeeld door stress én schimmels.

Ja: schimmels. Als je last hebt van roos, komt dit vaak door een schimmel die zich in jouw hoofdhuid nestelt. Geen paniek! Dit is niet abnormaal, iedereen heeft hier en daar een schimmeltje woekeren. Er is zelfs een naam voor: Malassezia. In feite is dit een eencellige schimmel die zich voedt met talg. Dit zorgt ervoor dat huidcellen in een rap tempo vernieuwd worden, maar ook dat er meer dode huidcellen zijn. Ook schijnt het zo te zijn dat de Malassezia een irriterend stofje uitscheiden. He gadver… dit zorgt ervoor dat losse huidcellen samenklonteren. Roos dus. En dat heeft niks te maken met een slechte hygiëne of verkeerde producten.

Niet zo gek van sporten? Dan ben je dus blijkbaar intelligent.

Gelukkig zijn er simpele en natuurlijke middelen om roos te bestrijden. Masseer je natte hoofdhuid in met een kwart tot half kopje baking soda, laat dit even intrekken en was het grondig uit. Anders kun je appelazijn met water mixen en dit op je hoofdhuid sprayen. Laat dit vijftien minuten intrekken en herhaal een paar keer per week. Zo erg is het allemaal niet. Hooguit vervelend.

Lees ook: 6 x de perfecte wenkbrauwen.