Even over parfum in de zon, dit wist jouw neus nog niet!

Heet, heter, heets. Het is zomer en dat merken we maar al te goed! We zweten ons kapot en eigenlijk wil je deze zweetlucht verdoezelen met parfum. Maar lees eerst even dit artikel voordat je begint te sprayen.

Té zoet
Wij vinden zomerparfums vaak té zoet ruiken, maar smaken verschillen! Het is wel vervelend als je in een ruimte zit opgesloten (lees: tram, bus of op kantoor) waar mierzoete geuren overheersen.

Vlekken op de huid
Heb jij vlekken op de huid waar je parfum sprayt? Dit is helaas het resultaat van parfum in combinatie met de zon. Alcohol is niet de boosdoener, maar geurstoffen in het parfum veroorzaken de vlekken. Hierin zijn furocoumarines verwerkt, lichtgevoelige stoffen die voorkomen in bijvoorbeeld citrusvruchten. Men noemt deze verkleuringen ook wel Berloque dermatitis. Soms verdwijnen de donkere vlekken vanzelf, ze kunnen helaas ook voor altijd blijven zitten.

Met deze truc kom je binnen 2 minuten van je hoofdpijn af!

Insectenmagneet
Ze zijn er weer: beestjes die vliegen en jou altijd moeten hebben! Vooral wespen en andere agressieve insecten zijn vervelend en komen op zoete geuren af. De geur van eten, drinken én parfum! Dus vraag jij je af waarom ze jou helemaal lek prikken? Parfum.

Eau de gadver!
Ruikt jouw favoriete parfum opeens veel minder aangenaam? Dat kan! Zweet en warmte kunnen ervoor zorgen dat parfum anders gaat ruiken. In de zomer is eau de toilette in sommige gevallen beter dan eau de parfum.

Deze natuurlijke ingrediënten zijn erg fijn in bad!

Dit klinkt allemaal niet best! Maar ach, er zijn wel meer dingen niet goed. Wij dragen heus wel eens een vleugje parfum of, nog beter, eau de toilette in de zomer. Maar het liefst sprayen wij deze pas op in de avonduren als er een partijtje is. Willen we toch overdag lekker ruiken? Een beetje parfum op je hemd of beha doet wonderen! Let wel op, ook op je kleding kan parfum vlekken veroorzaken.

Volg ons ook op Instagram!