Dromen ontrafeld! Wat betekenen die van jou?

Hoe vaak word je wel niet wakker en denk je ‘jezus wat heb ik raar gedroomd!’ Waar ging dat in hemelsnaam over? Slangen kronkelden in het rond en je was hoogzwanger, of nog erger: bijna dood. Zodra ons hoofd het kussen raakt beginnen we te dromen. En omdat wij erg nieuwsgierig zijn hebben wij deze week dromen over water voor jou ontrafeld.

Water
Water staat voor jouw emotionele energie. Is het water schoon of troebel? Rustig of wild? Allemaal reflecties van jouw huidige emotionele staat. Een rivier symboliseert bijvoorbeeld de flow of life. Zwem jij tegen de stroom in? Dan eis jij misschien téveel van jezelf en moet je je meer ontspannen en het leven op z’n beloop laten. Schoon water staat voor een heldere geest, jij bent in balans, troebel water daarentegen staat voor negatieve emoties.

Hoe kan het dat jij je dromen vergeet nadat je wakker wordt?

Verdrinken en overstromingen
Heb jij gedroomd dat je verdrinkt? Dat je kopje ondergaat en niet meer boven komt? Dan wordt je waarschijnlijk erg vermoeid wakker want je hebt de hele nacht lopen woelen. Hetzelfde geldt voor dromen over overstromingen. In beide gevallen wordt je overspoeld door emoties en weet je even niet zo goed wat je hiermee aan moet. Het is goed om orde op zaken te stellen en je hoofd iets leger te maken.

Water als spiegel van jouw leven
Dromen over water, en met name dromen over een meer, zijn een spiegel van het leven. Kabbel jij in je droom rustig voort? Dan is dat ook in jouw leven het geval. Bestuur jij een boot? Grote kans dat jij ook in het dagelijks leven vaak de leiding neemt. In het beste geval loop jij over het water, want in dit geval heb jij jouw emoties helemaal onder controle.

 

Enfait legt uit: waarom hebben we eigenlijk nachtmerries?