Doe-het-zelf therapie voor als echt alles tegenzit

Er zijn momenten in het leven waarop echt alles tegenzit. Ongeluk komt nooit alleen en dat is so true. Zo is het leven en niemand ontspringt de dans. Het beste medicijn in zware tijden is doorgaan en ervan leren. Sommige situaties heb je zelf gecreëerd, andere komen – patsboem – op je pad. Je kunt je er niet op voorbereiden, maar er zijn manieren om jezelf enigszins beter te voelen. Doe-het-zelf therapie voor als echt alles tegenzit! 

Wees aardig tegen iedereen
Vriendelijkheid wordt onderschat. Mensen zijn erg op zichzelf en wanneer heb jij voor het laatst echt interesse in iemand getoond? In de ochtend ren je de deur uit om jezelf vervolgens aan iedereen te ergeren. Probeer eens een gesprek aan te knopen met een vreemde die ook toevallig koffie haalt. Het kan iemand een flinke dosis energie geven en daar krijg jijzelf ook energie van. Denk maar niet dat al je problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar aardig zijn levert wel voldoening op. Als karma bestaat, dan merk je dat vast en zeker.

Let it go
Er zijn situaties waar je geen controle over hebt én ook nooit zult krijgen. Het enige wat jij wel onder controle hebt zijn jouw daaropvolgende acties. Alles wat je doet, zegt of denkt kan stress verminderen. Probeer de situatie niet te veranderen of negeren: werkt niet. Het is een uitdaging om de meest schrijnende situaties een plek te geven en daar hoort loslaten bij.

Is die vriendschap nog wel de moeite waard? Een toxic friend herken je zo!

Zoek de natuur op
Het liefste wil je helemaal nergens heen en blijf je in je comfort zone. Thuis in de dagelijkse routine functioneer je het best. Helaas verlies je zo ook de mooie kleine dingen uit het oog. De geur van versgemaaid gras, de schittering op het water of wilde bloemen. Onbetaalbaar en onvervangbaar. Ga naar het bos om te wandelen, adem de natuur in en je voelt je stukken frisser.

Zorg goed voor jezelf
Cliché maar waar: Gun jezelf iets moois, ga in bad of neem een massage. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, zeker als niemand anders dat doet.

Tranen met tuiten
Het is niet altijd makkelijk om eraan toe te geven maar een huilbui helpt wel. Soms is het gewoon nodig om tranen te laten stromen.

Doe iets nieuws!
Misschien wil je al heel lang gitaar spelen, of op ballet? Waarom niet! Maak van de gelegenheid gebruik om iets nieuws te leren én daardoor ook nieuwe mensen te ontmoeten. Verdrink jezelf niet in ellende en ga eropuit voor nieuwe ervaringen en, niet onbelangrijk, plezier.

Omring jezelf met mensen
Lastig maar uiteindelijk brengt het je wel wat. Als je in de put zit, heb je meestal geen behoefte aan mensen om je heen. Je wil wegkwijnen en niemand anders zien. Toch is het goed om soms geforceerd vrolijk te doen, fake it till you make it. Fake blijdschap totdat je het uiteindelijk ook echt voelt.

Volg ons ook op Instagram!