Dit zijn de meest intelligente sterrenbeelden

Er zijn verschillende manieren waarop je intelligent kunt zijn. Je bent niet per se slim als je heel goed bent in rekenen of alles onthoudt. Sommige mensen zijn op sociaal vlak super handig of weten over alles een beetje in plaats van over een ding heel veel. Intelligentie is dus een relatief begrip en iedereen heeft z’n eigen slimmigheden. Maar als we naar de sterren kijken, wie slaagt er dan met vlag en wimpel voor de intelligentietest?

Mentaal gezien zijn de sterrenbeelden die horen bij het element lucht het meest intelligent. We hebben het dan over de weegschaal, waterman en tweeling. Het zijn types die veel met het hoofd doen. Ze zijn scherp en bekijken dingen op hun eigen manier waardoor ze vaak met briljante en vernieuwende ideeën komen. Ze weten veel en zijn wetenschappelijk goed onderlegd waardoor hun ideeën voor vol worden aangezien.

Dan heb je de sterrenbeelden die bij het element aarde horen. Bij het element aarde horen de Maagd, de stier en de Steenbok weten precies hoe ze het leven zo geriefelijk mogelijk kunnen maken. Het zijn krachtige persoonlijkheden die met beide benen op de grond staan. Betrouwbaar en loyaal en ze houden er niet van als dingen achter hun rug om gebeuren maar hebben dit niet altijd door. Maar als je ze van hun stuk brengt, dan komt dit niet meer goed. Het zijn koppige types met doorzettingsvermogen en veel kracht. Ze houden van de mooie dingen in het leven en als iemand alleen maar negativiteit met zich meebrengt, is het snel klaar.

Onder het element vuur vallen de Ram, de Leeuw en de Boogschutter, vurige types. Ze krijgen iedereen mee in hun enthousiasme en zijn ware inspirators. Hierdoor krijgen ze veel voor elkaar, totdat ze door de mand vallen. Want in sommige gevallen zijn ze iets te idealistisch. Het zijn in ieder geval leiders, ze worden altijd gevolgd en durven knopen door te hakken. Vuurtypes willen uitgedaagd worden en volgens vaker dan een ander hun intuïtie.

Dan heb je nog het element water waar de Kreeft, Schorpioen en de Vissen zich onder scharen. Het zijn emotionele en gevoelige types die vaak in de war zijn met hun eigen identiteit. In watertypes schuilt een onzekerheid die ze liever niet laten zien. Ze hebben een ander nodig om zich sterk te voelen maar kunnen daardoor zuigers zijn. Mochten watertekenen falen in hun carrière of persoonlijke leven, zullen ze dit niet laten merken. Ze hebben een goed aanpassingsvermogen en kunnen dingen snel achter zich laten.

Het schijnt dat van al deze sterrenbeelden de Tweeling, de Boogschutter en de Schorpioen het intelligentst zijn. Tweelingen zijn creatief en weten veel omdat ze alle informatie als een spons in zich opzuigen. Boogschutters zijn gevoelig, hebben veel mensenkennis en maken dingen niet moeilijker dan dat ze zijn. De schorpioen weet precies hoe hij of zij dingen gedaan moet krijgen. Ze geven nóóit op.

Lees ook: dit is de beste vakantie volgens je horoscoop.