6 signalen dat je als succesvolle vrouw door mannelijke energie liefde blokkeert

Iedereen speelt een grote rol in zijn of haar eigen leven in wie je aantrekt en hoe deze relaties uitpakken. Een interessant feitje van een psycholoog is dat vrouwen met veel mannelijke energie, geneigd zijn om mannen af te stoten. Als mens beschik je over mannelijke en vrouwelijke energie en als deze in balans zijn, straal je dat uit.

Alleen door omstandigheden kan het zijn dat de energie uit balans raakt en dat je als vrouw merkt dat er iets te veel mannelijke energie door je lichaam raast. Dat is soms erg nuttig, maar het kan je ook tegenwerken. Bijvoorbeeld op het gebied van relaties.

Signalen dat mannelijke energie de overhand neemt

Want wat er dan gebeurt, is dat de mannelijke energie die de overhand neemt, liefde blokkeert en wegduwt. Als je struggled met het vinden en behouden van liefde, dan is het goed om te kijken hoe je meer balans krijg in jouw energie.

1. Emotioneel onbereikbaar

Je hebt de neiging om gesloten te zijn en om jezelf te beschermen tegen mannen. Je verbergt emoties en kwetsbaarheid achter een masker en probeert vooral sterk en zelfverzekerd over te komen. De controle houden is voor jou belangrijk en je vindt het moeilijk om emoties te tonen. Dit maakt het voor andere lastig om jou te doorgronden en om te verbinden op een dieper niveau.

2. Extreme onafhankelijkheid

Als je jezelf moet omschrijven dan zeg je hoogstwaarschijnlijk dat je héél zelfstandig en onafhankelijk bent. Je wil absoluut niet afhankelijk zijn van anderen en wil ook niet dat anderen dat van jou zijn. Je bent bang om je autonomie te verliezen en dit wijst op een overvloed aan mannelijke energie.

3. Leven in je hoofd

Je spendeert het grootste deel van de tijd in jouw hoofd in plaats van te voelen en emoties toe te laten. Op deze manier raak je de verbinding kwijt met wat je voelt en heb je moeite met op jezelf te vertrouwen. Overthinking is je tweede natuur en je zoekt overal iets achter.

4. De controle behouden

De touwtjes even laten vieren, is niks voor jou. Je hebt een vaste routine waar je je streng aan houdt. Je wil dat dingen goed en vooral op jou manier gebeuren, altijd, zelfs in relaties. Deze gewoonte maakt het moeilijk voor een ander om ruimte in te nemen.

5. Bewijsdrang

Je hebt het gevoel dat je jezelf moet bewijzen op bepaalde gebieden. Bijvoorbeeld in hoe succesvol en kundig je bent. Dit resulteert in een competitieve energie met mannen in plaats van een romance.

6. Moeite met ontvangen

Voor jou is het een enorme drempel om hulp of steun te vragen aan een ander. Je hebt geen idee wat je met een compliment aan moet en hebt zelfs het gevoel dat niemand je kán helpen.

Herken jij jezelf hierin? Dan blokkeer je de liefde! Het is tijd om je mannelijke schild te laten zakken en om te verzachten in je vrouwelijke energie. Als je dit doet, dan trek je vanzelf meer liefde aan. Mannelijke energie is niet verkeerd, maar het kan je tegenwerken.