Dit geloof je niet: Champagne schijnt goed te zijn voor je brein!

Het is tijd voor een glas prik! Ontkurk de fles, want een studie van de Reading University heeft aangetoond dat drie glazen champagne per week helpen om geheugenverlies of zelfs dementie te voorkomen.

Wanneer drink je téveel alcohol?

Het schijnt dat het zuur, gevonden in Pinot noir en Pinot meunier druiven, het geheugen kan verbeteren. We hebben het over een stofje met fenolische verbindingen waardoor het ruimtelijk geheugen opknapt. Dit zorgt er weer voor dat je je omgeving en informatie beter in je opneemt. Hierdoor ben je in staat om alles wat er om je heen gebeurt beter te onthouden.

“Bij ratten zijn de resultaten verbazingwekkend” zegt professor Jeremy Spencer, tevens de hoofdonderzoeker. Hij heeft de ratten met grote regelmaat wat druppels champagne gegeven. Wat bleek? De eiwitten in de hersenen, die zo belangrijk zijn voor het geheugen, namen toe met maar liefst 200 procent! Juist deze eiwitten zijn zo belangrijk om alles te onthouden, zeker bij ouderen.

Wij zijn heel benieuwd naar hoe dit onderzoek zich verder ontwikkeld, want Spencer sluit een onderzoek bij bejaarden niet uit. Al pimpelend je geheugen behouden, niet slecht!