Low carb lunch recept: groene asperges met burrata en pistache

Al ruim een jaar probeer ik minimaal vier keer in de week low carb te lunchen. Dit wel zeggen geen brood of pasta, maar vooral veel groenten. Nu het lente is, zijn groene asperges een smakelijk ingrediënt om een maaltijd mee te bereiden. Serveer met romige burrata en pistache en je bent zo klaar!

Groene asperges met burrata en pistache heb je zo gemaakt en het is gezond, lekker en voedzaam. Burrata is een veredelde mozzarella gevuld met een portie room. Ja, je leest het goed: mozzarella + room! Deze romige kaas komt uit Puglia (Italië) en geeft smaak aan tal van Italiaanse pasta’s of salades.

Groene asperges met burrata en pistache

Voor dit recept hebben wij ingrediënten voor twee personen gebruikt.

Ingrediënten:

– 350 gram groene asperges
– 1 burrata
– Handje pistache noten
– Olijfolie
– Peper en zout
– Chilimix (gemalen)

Zo maak je het:

Schil de asperges met een dunschiller (of kaasschaaf werkt ook!) en snijd de uiteinden er af. Let de asperges in een ovenschaal. Besprenkel de asperges met olijfolie, peper, zout en chilimix naar smaak. Als je niet van pittig houdt, laat de chilimix dan weg. Je kunt er ook voor kiezen om crispy chili oil aan het einde toe te voegen. Zo kan iedereen zelf kiezen hoe pittig het gerecht wordt.

Vervolgens zet je de ovenschaal met asperges in een voorverwarmde oven (180 graden) op de gril stand. Laat de asperges 20 tot 30 minuten in de oven staan. Hoe korter de asperges in de oven blijven, hoe knapperiger ze zijn. Dit is een kwestie van smaak!

Terwijl de groene asperges in de oven staan, kun je de pistachenoten fijngehakt worden met een vijzel. Haal de asperges uit de oven en leg ze op twee borden. Verdeel de burrata over de twee borden en strooi de pistache kruimels vervolgens over de burrata. Zo simpel is een gezonde en low carb lunch! Wij zouden dit gerecht wel iedere dag kunnen eten! Bon appétit!

Lees ook: het e-book voor meer geluksvonkjes in jouw leven.