Lunchtip: Burrata met gegrilde perzik en groene asperges
Wij zijn verzot op burrata, een romige lekkernij uit Italië. Ergens lijkt het op mozzarella maar wij vinden het zóveel lekkerder. Burrata is een mix tussen mozzarella en room, en wordt daarom ook wel een boterachtige kaas genoemd. WE LOVE IT , het smelt op je tong en je kunt er geen genoeg van krijgen! Daarom delen wij dit lunchrecept met de witte parel uit Italië.
Dit heb je nodig
1 grote bol burrata (het liefst vers)
1 bosje groene asperges
2 perziken
1 handje pistachenoten
1 lepel balsamico azijn
Olijfolie
1 theelepel honing
Peper en zout
Zo maak je het
Schil de asperges met een dunschiller en snij de uiteinden eraf. Gril de asperges ongeveer vijf minuten in een grillpan met een beetje olijfolie en een snufje zout en peper op matig vuur. Snij nu ook de perziken in partjes en marineer deze in een bakje met balsamico azijn en honing. Als de asperges bijna klaar zijn mogen ook de perziken in de grillpan. Verdeel ondertussen de rucola over je bord, en leg de bol burrata in het midden. Kijk even of de asperges en perziken goed zijn, dan kun je deze over het bord verdelen. Bon Appétit!
Nog een lunchtip: Flammkuchen met radijs, avocado en geitenkaas.