Als heuse thuisbarista je koffieritueel naar een hoger niveau tillen? Zo doe je dat

Rituelen zijn life. De kracht van koffie is onmisbaar in een van mijn belangrijkste rituelen: de dag fijn beginnen. Opstaan, een douche nemen en dan twee cappuccino’s maken voor mij en mijn man. Iedere dag weer. En hoe de koffie ’s ochtends smaakt, vind ik dus heel belangrijk. Daarom is mijn koffieritueel onmisbaar.

Met een slappe, waterige koffie maak je mij niet blij. Sterker nog, die spoel ik door de gootsteen. Sinds de nieuwe Barista Touch Impress in onze keuken prijkt, een espressomachine voor de thuisbarista, gaat het eigenlijk nooit meer mis. Toegegeven: het is even wennen zo’n machine, maar de koffie smaakt zalig en mijn koffieritueel heeft een waanzinnige upgrade gekregen.

Liefde voor kwaliteit

Bij alles in het leven ga ik voor kwaliteit in plaats van kwaliteit. Liever één goed glas wijn, dan een paar glazen bocht. En liever één cappuccino om de dag te starten, dan de hele dag door slappe bakkies. Als je smaak eenmaal ontwikkeld is, gaat er een wereld voor je open (en wil je nooit meer terug). Je ontdekt namelijk een palet aan smaken en toepassingen.

Koffieritueel naar een hoger niveau tillen

De Sage Barista Touch Impress is gemaakt voor verschillende koffiebonen en bonenmelanges. Met de tampfunctie van het toestel, het Impress™ Puck System, kun je intelligent doseren en nauwkeurig tampen om overtollig gemalen koffie en geknoei te voorkomen. Het automatische systeem maakt een intelligente dosering voor elke boonkeuze en gekozen dranktype. Zelfs de koffie die ik als souvenir vanuit Afrika mee naar huis nam, komt als zalig bakkie uit deze machine.

Slow coffee 

Het ritueel van koffiezetten is een mooi moment om de dag mee te beginnen. Cups en pads zijn toch een snelle manier om koffie te maken, maar de rustgevende handelingen en de geur van koffie krijg je toch alleen bij een echte espressomachine.  Daarom noem ik het ook wel mijn slow coffee moment.

Plantaardige melk opschuimen

Een ding waar ik voorheen tegenaan liep bij espressomachines, was het opschuimen van plantaardige melk. Dat ging nooit helemaal lekker. Er kwam gewoon geen schuim en dat maakt nou nét een lekkere cappuccino.

Door de nieuwe Auto MilQ™-technologie, speelt Sage in op dit probleem. De technologie herkent namelijk de verschillen tussen haver- amandel-, soja- en zuivelmelk en kalibreert automatisch de temperatuur, timing, lucht- en stoomdruk om zijdezacht ‘microfoam’ te produceren voor de ultieme koffie-ervaring met slechts één druk op de knop.

Dat noem ik pas plantaardige melkperfectie! En als je je bedenkt dat de verkoop van plantaardige melk de komende jaren alleen maar gaat verdubbelen, is deze functie geen overbodige luxe. Eindelijk is het moment gekomen dat de koffie-to-go elders niet lekkerder is dan thuis.

Hoe ziet jouw koffieritueel eruit?

sage barista touch impress

De Barista Touch™ Impress kost €1.299,90.
​Alle toestellen zijn verkrijgbaar op sageappliances.nl en bij geselecteerde retailers.