Deze 5 dingen had Sex And The City he-le-maal mis

Wij houden van Sex and the City, in good and in bad times. Alle afleveringen zijn meerdere malen bekeken met een reep chocolade als we liefdesverdriet hadden maar ook met een glas wijn als er weer wat te vieren viel. De serie inspireerde ons op modegebied, maar dat niet alleen. Als we ergens veel van geleerd hebben is het wel van deze vier vrouwen.

We weten inmiddels dat vriendinnen elkaar vaak helpen, maar niet altijd. Toch vertellen ze je de keiharde waarheid en ze hebben het haarfijn door als een man niet goed voor je is. Verder is het oké om je eigen plan te trekken, we hoeven niet met de meute mee te lopen. Het maakt niks uit wat anderen van je vinden! Allemaal zo waar. Toch waren niet alle levenslessen juist.

carrie bradshaw
Want wie slaapt er nu met een beha aan?
De meeste vrouwen trekken ‘m het liefst meteen uit zodra ze thuis zijn. Thank god dat er beha’s bestaan, maar ze zitten best wel ongemakkelijk. Daar heeft Carrie blijkbaar geen last van, want haar beha’s verlaten nooit het lichaam. Zelfs naast Mr. Big slaapt ze helemaal ingepakt.

Hoeveel lingerie bezit jij eigenlijk?

sex and the city
En een stabiele relatie is absoluut niet saai!
Want toen Carrie met Aidan aan het daten was, werd het haar allemaal te braaf. Hun liefde kabbelde voort en ze miste drama. Omdat ze verlangde naar reuring op liefdesgebied ging ze vreemd, met Mr. Big. En dat is natuurlijk niet best. Wij snappen: relaties hebben pieken en dalen, maar als je samen bent met een man die écht van je houdt, die je respecteert en z’n zaken op orde heeft, dan mag je in je handjes klappen.


Je kunt een man namelijk niet veranderen…
Dat kan gewoon niet! Dus wil jij een boevenbek of liever die saaie lover? In Sex And The City lijkt het alsof Carrie na jaren van liefdesverdriet, wanhoop en teleurstelling toch haar zin heeft gekregen: Mr. Big is braaf geworden. Maar geloof ons, dat komt niet per se door Carrie. Sommige eigenschappen zitten nu eenmaal in de aard van het beestje, en ja, mensen kunnen veranderen. Alleen het punt is: wil jij daar net als Carrie jaren op wachten? Op een man die jou tijdens je beste jaren slecht behandeld? Wij dachten het niet.

samantha jones
Andere dingen veranderen wel…
Zoals het rookverbod in de horeca. Natuurlijk, peuken in de kroeg zijn juist de beste in combinatie met een glas wijn, maar absoluut ongezond. We hoeven dat niet eens te vertellen. Roken is een keuze, maar met roken in openbare ruimtes belast je ook niet rokers met vervuilde lucht. Overigens, seks in uitgaansgelegenheden komt ook wel eens voor, maar sta niet raar te kijken als je eruit wordt gegooid. En deze uitspraak van Samantha heeft er vast en zeker voor gezorgd dat er heel wat jonge hitsige kijkers niet meer welkom zijn op bepaalde plekken.


Vrouwen zijn schunniger dan mannen
Als we Samantha moeten geloven. Toen Sex and the City net op televisie was hoorde je veel mensen over het feit dat vrouwen véél erger zijn dan mannen als het op dirty talk aankomt. Dan hebben we het niet over elkaar geile woorden toefluisteren in bed, maar over jouw hele seksleven ongevraagd op tafel gooien. Jep. Er waren vrouwen die zich geroepen voelden om als een Samantha look a like hun vunzige verhalen met je te delen. Maar dat is slechts een klein percentage! Seks is geen taboe, maar please we hoeven niet alles te weten!

Is het egoïstisch om geluk te zoeken?