De 10 mooiste treinreizen ter wereld

Er gaat niets boven de romantiek van reizen met de trein in het buitenland. Je hoeft niet op het verkeer te letten, je zit niet in een auto gepropt met irritant prikkende tentstokken & haringen, je hoeft niet – tres gênant – met een rol toiletpapier de bosjes in, je hoort alleen het onafgebroken, ritmische geluid van de wagons, geniet van diners op topniveau en slaapt in een hemelbed, boemelend door de mooiste landschappen… Dit zijn de 10 mooiste treinreizen ter wereld!

1. De Transsiberië Express
Moskou – Vladivostok, Rusland
Mooiste Treinreizen Transsiberie
Deze beroemde trein doorkruist maar liefst 8 tijdzones en legt 9000 kilometer af door Rusland, Mongolië en China. Je zit tussen de 7 en 21 dagen in de trein, afhankelijk van je stops. Bezoek het Rode Plein in Moskou, het door Unesco erkende Kremlin Fort in Kazan, het ‘Parijs van Siberië’ oftewel Irkoetsk, lunch aan de oevers van het Baikalmeer en wandel door de militaire installaties van het ‘verboden’ Vladivostok. Onderweg heb je uitzicht op de Oeral en de Russische Steppen, terwijl je geniet van een kleine, sterke alcoholische Russische versnapering…

 

Kijk je mee in ‘Casa Casul’, het huis van Frida Kahlo

 

2. The Indian Pacific
Sydney – Perth, Australië
indian
Een reis van Sydney naar Perth, dwars door dit mooie land en de Outback. De reis duurt 4 dagen, waarin je 4352 kilometer overbrugt. Je komt onder andere langs de Blue Mountains, ‘Silver City’ Broken Hill, spookstadje Cook, je kunt uitstappen in Adelaide voor de nodige culinaire hoogstandjes en staat oog in oog met Skippy. De reis is comfortabel door de suite met fijne stoelen, airco, een tweepersoonsbed en een eigen badkamer. G’day mate!

3. The Orient Express
Singapore – Bangkok, Maleisië & Thailand
suite
Deze luxe trein rijdt in 3 dagen van Singapore naar Bangkok en het lijkt of je aan boord terug in de tijd stapt. Eet op sterrenniveau, zwijmel weg bij live pianomuziek en geniet van je dagelijkse afternoon tea. Er wordt wel verwacht dat je je chique kleedt. Je rijdt langs rijstvelden, de dichtbegroeide jungle, woeste rivieren en mooie dorpjes. Excursies behoren ook tot de mogelijkheden. Verwissel je cocktailjurkje voor een avontuurlijkere outfit en cruise bijvoorbeeld over de beroemde River Kwai.

4. The Rocky Mountaineer
Toronto – Vancouver, Canada
rocky
De perfecte ‘escape’ voor wie te lang in de stad heeft geleefd. Vul je longen met frisse lucht, bewonder al het natuurschoon & geniet van de luxe van een sterrenhotel aan boord. In 16 dagen reis je vanuit Toronto naar de Niagara Falls, sta je oog in oog met beren, wolven en elanden in Jasper National Park en zoef je in een gondel naar de top van de Rocky Mountains in Banff. Na deze 16 dagen ben je weer klaar voor de stad en eindigt de reis in het mooie Vancouver.

5. The Maharajas’ Express
Delhi – Mumbai, India
luxe trein
Iedereen heeft wel eens een foto gezien van een stampvolle trein in India, waar mensen zelfs tevreden zijn met een plekje op het dak. India heeft 11.000 treinen en 13 miljoen passagiers per dag. De Maharajas’ Express lijkt zo uit een ‘duizend-en-één nachtverhaal’ te komen. Weelderige suites met glanzend beddengoed, gelakt houtwerk, servies met bladgoud dat in de mooiste paleizen kan worden gebruikt en comfortabele bedden, waarin je als een ware Jasmine met je eigen Alladin duizend-en-één nachten wil slapen. Je ziet de Taj Mahal bij zonsopgang, spot tijgers en luipaarden in Ranthambore National Park, bezoekt de ‘Roze Stad’ Jaipur, een polowedstrijd met olifanten en wandelt door het ‘Venetië van het Oosten’: Udaipur. Heel naar allemaal.

Kijk voor de volledige top 10 op www.littlewanderbook.com