Bucketlist: 5 x de mooiste eilanden ter wereld

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij ruilen Nederland maar al te graag in voor een paradijs. Zo’n godvergeten plek waar de stranden nog verlaten zijn en waar niemand met een handdoek z’n plekje reserveert. Het Filipijnse eiland Palawan is zo’n plek en zelfs uitgeroepen tot ’s werelds beste eiland.

Dit is niet de eerste keer dat Palawan de eerste prijs behaald. De plek is rustiek, romantisch, ontspannend en betaalbaar zeggen de lezers van Travel + Leisure. Wij zeggen: boek NU nog een ticket voordat de bosjes mensen neerstrijken op Palawan.

bootje
1. Palawan, de Filipijnen
Het wordt ook wel de ‘parel van de Filipijnen’ genoemd en dat is niet voor niks. Toen mijn bestie hier afgelopen jaar neerstreek, kon ik alleen maar jaloers zijn op de foto’s van dit idyllische eiland.

hilton head

2. Hilton Head Island
Ten zuiden van New York, halfway Miami, ligt Hilton Head Island. Een groene plek met mooie stranden waar je helemaal tot rust komt.

boracay

3. Boracay, de Filipijnen
Op nummer drie staat wéér een Filipijns paradijs. Boracay staat bekend om de parelwitte stranden en het heldere zeewater. Omdat dit al zo bekend is, kom je hier meer toeristen tegen dan op Palawan.

4. Galapagos eilanden
Eens. Dit is een van de mooiste plekken op aarde ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan. Ze behoren tot Ecuador en je vindt er diersoorten die je elders niet snel spot.

santorini

5. Santorini
Dit is de eerste bestemming dichterbij huis maar niet minder mooi. Het Griekse eiland Santorini staat bekend om de witte dorpen die op de steile kliffen liggen.