Bloody Mary is dé morning after drank

De Bloody Mary is meer dan een legende, wij kennen Bloody Mary vooral als dé wonderdrank om een fikse kater mee tegen te gaan.

Vraag jij je af waarom veel ontbijt en brunch restaurants een Bloody Mary op de kaart hebben staan? Nou, het is vooral een prima excuus om voor twaalven al aan een glas alcohol te nippen. Want helpt dit drankje tot op zekere hoogte echt tegen die verschrikkelijke koppijn? Het verzacht in ieder geval de pijn (verdoofd de zenuwen) en smaakt prima! Maar maak er geen (ochtend) ritueel van, want dan is het verre van gezond.

Wat zit er in deze cocktail?
Zonder tomatensap, Vodka en Tabasco heb je geen Bloody Mary. Vaak gaan er ook Worchestershire saus, citroensap, zwarte peter en kruiden in het drankje. En dan kun je het recept naar smaak aanpassen:

De ultieme Bloody Mary
bloody mary
Beetje gek maar wel lekker deze goed gevulde Bloody Mary van Honestly Yum.

De kruidige variant
kruidige bloody mary
Vol van smaak is dit exemplaar van Withfoodandlove

Ben jij niet goed in het brouwen van cocktails? Professionele bartenders van Ketelone helpen graag een handje tijdens een van deze Sunday Brunches.

Nieuwsgierig naar de legende?
Het verhaal gaat dat Bloody Mary (Mary Worth) voor de spiegel verschijnt als je haar naam drie keer in het holst van de nacht roept. Dit moet voor een spiegel gebeuren met kaarsen erbij. Wij vinden dit nogal griezelig en blijven ’s nachts sowieso liever bij de spiegel vandaan.