9 tekenen dat jouw vriend een eikel is

Laatst sprak ik iemand die net een ongeluk had gehad met de auto van haar vriend. THANK GOD is ze er goed vanaf gekomen, maar zijn auto ligt in de kreukels. En dat vindt hij niet leuk. Snappen we. Maar ik zou denken: Man! Wees blij dat je vriendin niks heeft en er zonder al te veel narigheid vanaf is gekomen.

Liefde gaat niet altijd over rozen, maar sommige dingen kunnen écht niet. Iemand moet je op handen dragen, en niet constant bekritiseren. Want dat is het niet waard. Als je thuiskomt wil je toch dat iemand vraagt hoe je dag is geweest? En je wilt ook dat iemand zich in jouw leven, familie en vrienden interesseert. Dat je SAMEN iets opbouwt. De volgende signalen zijn in ieder geval niet best:

1. Alles draait om hem
Beginnen al zijn zinnen met: “Ik”? Onderbreekt hij jou meestal als je over jezelf vertelt? Vraag hij nooit hoe het écht met jou gaat? Dan is het gewoon een eikel.

2. Jij kan nóóit iets goed doen
In zijn ogen doe jij álles fout. Je geeft hem te weinig vrijheid, maar ook te weinig aandacht. Maakt rommel in huis, kijkt ‘stomme’ series, twijfelt, hebt rare vrienden en hij vindt je onhandig. Wat doet ‘ie eigenlijk nog bij jou?

3. Hij controleert je altijd en overal
Hmm… dit is niet oké. Hij wil je het liefste de hele dag in de gaten houden, weet al je wachtwoorden – die heb je moeten geven, anders werd ‘ie boos – en leest zelfs de WhatsAppjes van jouw vriendinnen. Woest is ‘ie als je met je vriendinnen afspreekt in plaats van met hem. Jullie moeten ALLES samen doen. Als je niet met hem hebt afgesproken, staat hij zomaar voor je deur en als hij je niet vertrouwt belt hij je vriendinnen of moeder om te checken of je wel de waarheid spreekt. FREAK!

4. Hij houdt je voor de gek
Hij maakt scheve grappen in jouw bijzijn die NIET leuk zijn. Ze gaan namelijk over jou. Doodleuk vertelt hij z’n vrienden dat jij er zonder make-up niet uitziet, drie kilo zwaarder bent dan in het begin en ’s ochtends niet te genieten bent. Jij bent een uber slechte vriendin, want door jou ziet hij z’n vrienden minder. Ga toch weg man!

Lees ook: 15 stiekeme manieren waarop mannen hun vriendin een soort van bedriegen.

5. Je ziet hem nóóit
Dit is niet helemaal waar, maar je ziet hem alleen als hij geen andere plannen heeft. Hij hangt namelijk liever in de kroeg, dan bij jou op de bank.

6. Hij haat jouw vrienden en familie
Je hoort hem alweer zuchten als jij je vrienden of familie hebt uitgenodigd. Hij vindt ze niet leuk, maar doet ook geen enkele moeite om ze te leren kennen. GA BIJ HEM WEG!

7. Je MOET dingen doen
Hij zet je enorm onder druk. Geen zin in sex? Dan maak je maar zin! Het is een doordrammer, zelfs als jij iets écht niet wilt.

8. Hij steunt je niet
Als jij je niet lekker voelt, vindt hij dat verdomd vervelend. Niet voor jou, nee hoor! Alleen nu snapt hij waarom je zo saai bent. Hopelijk ben je snel beter, dan kun je hem weer vermaken.

9. Je mag niks voor jezelf hebben
Eigenlijk zou hij het liefste alles voor je regelen. Klinkt fijn. Maar is het niet, je wilt toch voor jezelf zorgen? Als hij je beveelt om te stoppen met je werk, studie of whatever is het foute boel.

Lees ook: Wat als een van je vrienden extreem gierig blijkt te zijn?