6 regels die je moet toepassen voor een perfecte huid

‘The look and feel’ van onze huid kunnen drastisch invloed hebben op ons zelfvertrouwen. Verban oneffenheden, houd de huid gereinigd en gehydrateerd en fleur je ogen weer op met deze 6 huidverzorgingsregels. Oké, een perfecte huid is misschien onhaalbaar, maar een huid waar jij blij van wordt, is wel degelijk mogelijk!

1. Double Cleanse
Ja, we bedoelen letterlijk je gezicht twee keer wassen! Het reinigen in de ochtend en in de avond is de fundamentele basis voor je gezicht!

2. Gebruik een oogcrème (liefst een duo)
Vooral als je last hebt van wallen of donkere kringen en fijne lijntjes. Dan is een oogcrème een must voor je huidverzorgingsroutine. Je ogen zijn het ‘venster van je ziel’ en gezondheid, dus bedrieg de acht uur slaap en het perfecte dieet met het gebruik van een goede oogcrème in de avond en een oogroller in de ochtend voor hydratatie.

3. Gebruik een glow serum
Bestrijd de stress van het weer (zon, vocht en droogte) en houd je ‘partied-out’ teint met de beste pick-me-up huidverzorgingsboosters. Deze speciale serums en balsems zijn er om je huid stralend en jeugdig te houden.

4. Gebruik een gezichtsmasker
Het gebruik van een gezichtsmasker, één keer per week, is de ultieme happy end aan je huidverzorgingsroutine. De juiste behandeling kan de huid een boost geven. Een masker geeft hydratatie, verkleint poriën, bestrijdt puistjes en vecht tegen tekenen van veroudering. Daarnaast maakt het je huid ook zacht.

5. Scrubben, scrubben en nog eens scrubben
Verwen je gezicht één keer per week met een scrub. Breng de scrub aan voordat je gaat douchen, door de warmte en stoom van het water gaan de poriën open zodat je alle dode huidcellen kan weg wassen, twee vliegen in één klap, dus. Het scrubben van je gezicht zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je huid gaat stralen.

6. Krijg de perfecte huid!
De ‘last but not least’-regel is de ultieme behandeling voor je huid. Neem een goede acht uur slaap (heel geestig wanneer je jonge kinderen hebt…) en gebruik een goede nachtverzorging. Een intensieve en stimulerende nachtelijke verzorging werkt in harmonie met de nachtelijke herstelmodus van je huid. Een nachtolie of crème hydrateert en kalmeert de uitgedroogde en doffe/vochtarme huid. Daarbij herstelt en stimuleert het de celvernieuwing van de opperhuid. Een must-have dus! Vind nog meer informatie en de betreffende producten in onze webshop www.real-skin-care.com.

Lees ook: Deze 11 voedingsmiddelen geven jouw collageen een flinke boost.