6 redenen waarom Vaseline onmisbaar is

Vaseline gaat al jaren mee, bijna iedereen heeft dit vettige spul. Logisch, want Vaseline is het ideale middel tegen droge lippen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig handige meeneem blikjes, want ik kan me nog heugen dat ik een hele pot in mijn tas had zitten. Maar goed! Ook al hoeft die pot niet meer overal mee naartoe, thuis is ie nog steeds onmisbaar! Want Vaseline helpt niet alleen tegen droge lippen maar ook bij andere problemen.

Hoe komt het dat jij altijd velletjes op jouw lippen hebt?

1. Droge lippen
Zoals we al zeiden, Vaseline is een wondermiddel tegen droge lippen. Zelfs al je lippen uit elkaar barsten doet een flinke laag Vaseline wonderen. Doordat de Vaseline als een laag op je lippen blijft liggen, worden deze continue gehydrateert. Bovendien beschermt het de lippen tegen nog meer kou en uitdroging.

2. Droge huid
Niks zo vervelend als een droge huid of zelfs huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. Zeker in de winter is dit ronduit vervelend. Ook al heb je verschillende middelen om de jeuk, schilfers en roodheid te bestrijden op jouw beautyplank staan, in the end grijp je toch naar vaseline. Want in vaseline zitten geen toegevoegde stoffen die in feite de problemen alleen maar erger maken. Dus dat.

3. Ruwe voeten
Heb jij last van wintervoeten? Bij sommige vrouwen voelt de onderkant van hun voeten hetzelfde schuurpapier. Héél irritant! Maar goed te verhelpen: met Vaseline. Dus. Vet jouw voeten in met een flinke laag Vaseline, trek sokken aan en ga slapen. De volgende dag voelt jouw huid zo zacht als een babybil!

4. Winterhanden
Net als wintervoeten, krijgen ook jouw handen het aardig te verduren in de wintermaanden. Vooral als je veel met je handen werkt zoals kappers. Juist dan kun je scheurtjes en gebarsten nagelriemen niet gebruiken. Om jouw hand gehydrateert te houden moet je ze, net als je voeten, voor het slapen invetten met Vaseline. Katoenen handschoenen aan en klaar is kees.

5. Verbrandingen en ander leed
Heb jij jezelf verbrand? Of jezelf misschien in de vingers gesneden? Smeer een beetje vaseline op de zere plek. De vettige laag zorgt dat het wondgebied vocht vasthoudt en het voorkomt dat bacteriën bij de wond komen. We zeiden het toch? Wonderspul.

6. Mega wimpers
Wist je dat, als je een mascaraborstel in de vaseline doopt en deze vervolgens langs je wimpers haalt, je prachtige, volle, lange wimpers krijgt? En uiteraard kun je er ook heel gemakkelijk je wenkbrauwen mee in shape brengen. Heb je wel mascara op? Dan haal je het er met Vaseline weer gemakkelijk af. HANDIG!