5 fantastische voordelen als je alcohol opgeeft

Alcohol is een sneaky bitch. Het ene moment is ze super gezellig en laat ze je al je problemen vergeten, maar dan: opeens voel je je stukken minder fijn. Brak. Je hebt spijt als de haren op je hoofd dat je weer té veel gedronken hebt. Stel je eens voor dat je het niet had gedaan… dan was je stukken beter af. Want als je niet drinkt, heeft dat best wel wat voordelen:

1. Je slaapt beter
Die borrels zorgen ervoor dat je als een blok in slaapt valt, tot ergens halverwege de nacht. Dan word je wakker en vraag je je af hoe laat het eigenlijk is. Drie uur?! Hmmm… dat is niet best. En het wordt nog erger: je kunt niet meer ongestoord verder slapen dus lig je de hele nacht te woelen. Als je niet meer drinkt, betekent dit dat je ongestoord kunt slapen.

2. Minder vreetbuien
Herkenbaar? Na het drinken van alcohol krijg ik altijd enorm veel trek in viezig eten. Pizza, kaas en andere late night snacks gaan er makkelijk in en dan te bedenken dat een alcoholische versnapering zelf ook al snel 100 tot 150 kilocalorieën bevat. Alcoholische drankjes zorgen daarnaast voor bloedsuikerschommelingen en dus voor hongerpieken. Die komen trouwens ook door een overactieve hypothalamus (het hongercentrum in de hersenen) dus eigenlijk is het best logisch dat je zwicht voor die hamburger. Zonder alcohol heb je daar opeens stukken minder last van.

3. Je verliest gewicht
Als je regelmatig drinkt is het waarschijnlijk dat je afvalt als je stopt met drinken. Een gemiddelde cocktail bevat ongeveer 300 calorieën, kun je nagaan! Zonder alcohol krijg je dus stukken minder calorieën binnen en heb je ook geen vreetbuien. Je gaat het merken!

4. Perfecte huid
Struggle jij met een droge of vochtarme huid? Als je stopt met drinken wordt je huid serieus gehydrateerd. Alcohol zorgt voor uitdroging en je verliest meer vocht dan je lief is. Hierdoor kunnen klachten als eczeem verergeren. Zonder drank straal je weer.

5. Geen hormoonschommelingen meer
Lekker wijntje. Alleen ben jij de volgende dag niet te pruimen! Dat komt door je hormonen die door de alcohol helemaal van de apropos zijn. Alcohol heeft een invloed op hormoonklieren en dit zorgt voor hormoonschommelingen. Vandaar dat jij de volgende dag zo vervelend bent…

Lees ook: een maand lang geen alcohol drinken? Wat drink je dan! Nou dit…