Drijven in een watertank schijnt de wellness-trend van het moment te zijn

Beeld je eens in dat je drijft in een geïsoleerde watertank zonder licht of geluid, gevuld met zout water op lichaamstemperatuur. Naakt. Alleen jij en jouw gedachten, een uur lang zonder prikkelingen van buitenaf. Sensory deprivation tanks zijn de nieuwste trend op wellness gebied, ofja nieuw. De tanks bestaan al sinds 1954 toen de wetenschapper John C. Lilly ermee experimenteerde tijdens zijn LSD trip.

Zie ook: onze favoriete wellness apps!

flotation tank
Waarom zou je in hemelsnaam in een afgesloten ruimte met zout water gaan liggen? Nou het schijnt dat jouw hele lichaam ervan opknapt. Lichamelijk kan het chronische pijn en vermoeidheid verlichten, mentaal vermindert het stress en kom je helemaal tot rust. Meditatie dus. Na een floatsessie heb je gegarandeerd een zachte en schone huid! Steeds meer mensen zijn nieuwsgierig en willen ook wel even drijven, ver weg van alle invloeden uit het dagelijks leven. Ideaal om te ontstressen na een drukke werkdag. We vragen ons wel af of het water in de tank regelmatig wordt ververst, want je wilt niet in andermans ‘vuile’ water drijven.

Ook in Nederland kun je al op enkele plekken in het land floaten. Het is trouwens niks voor claustrofobische mensen! Die kunnen hun ultieme ontspanning in een watertank wel vergeten.