Draag jij je yogalegging ook wel eens overdag? Dat is niet best!

Athleisure (n): is een modetrend waarbij sportkleding buiten sportactiviteiten om wordt gedragen. Bijvoorbeeld naar kantoor of tijdens het winkelen. Athleisure outfits kunnen bestaan uit een yogalegging en sweater. Het idee is dat sportkleding steeds vaker in de dagelijkse garderobe komt te hangen.

WOW! De naaktfoto’s van deze yogi zijn ontzettend mooi.

Wij zien het ook regelmatig gebeuren, hippe en getrainde vrouwen die voorbij huppelen in een strakke yogalegging. In deze outfit maken ze een heus statement, namelijk: “Ik ga naar de sportschool” of “Ik ben fit en gezond”. Prima! Want er is niks mis met een sportieve levensstijl. Maar tegenwoordig willen mensen dat áltijd laten zien, zelfs als ze niet aan het sporten zijn. Dat doen ze door regelmatig in hun sportkleding de deur uit te gaan.

En dat is niet zo slim. Uiteraard zie je jouw gestroomlijnde vormen in die strakke leggings, en die wil je natuurlijk showen. Maar wist je dat die comfortabele yogalegging eigenlijk heel vies is?

Ten eerste heb je meer kans op infecties. Dr. Michael Eidelman waarschuwt ons voor strakke kleding die niet ademt en waardoor het zweet niet naar buiten kan. De hitte en het vocht kunnen niet weg en gaan lekker zitten broeden op jouw huid, met als gevolg puistjes, huiduitslag en infecties.

Aviska handdoek is een doorbraak in yoga-land.

Andere problemen veroorzaakt door wrijving en warmte zijn huidirritaties, of ontstekingen aan de haarzakjes omdat de haargroei wordt geblokkeerd. Deze zorgen voor flink wat jeuk. Lekker dus, zo’n strakke legging.