13 dingen waardoor je je altijd ‘dikker’ voelt dan dat je bent

Ben jij altijd aan het miepen over je figuur en kun je niet stoppen met klagen over de rollen over je broek? Ga dan eens na waarom je je zo dik voelt. Niet iedereen heeft hetzelfde lichaam, en wat is dik? Voor de een is dat anders dan voor de ander. Deze dingen helpen in ieder geval niet:

1. Té strakke kleding
Heel fijn dat jij je het liefst in een maatje 36 propt, en bij dat ‘propt’ gaat het mis. Want waarom zou je een broek kopen die eigenlijk te strak zit? Om het cijfer wat op het label staat? Dat is alles behalve slim, want hierdoor heb je de hele dag het gevoel dat je zit ingesnoerd. En ja, dan krijg je rollen en voel je je dik.

2. Bikini’s passen
Het moment dat je je na de winter weer in een bikini moet hullen is altijd confronterend. De eerste dag half naakt is gewoon wennen. Maar met een sunkissed huid op het strand is het in ieder geval stukken minder erg dan bij de TL verlichting in de paskamer.

3. Gekrompen kleding
Hè?! Dit jurkje zat als gegoten, hoe kan het dat je hier nu opeens als een worst in zit. Dat komt waarschijnlijk omdat je je jurk verkeerd gewassen hebt. Jammer maar helaas.

4. Skinny bitches
Wanneer je meiden met maatje 0 hoort klagen over hun buik, billen en heupen. Als je jezelf gaat vergelijken lijkt het opeens alsof jij een ongezonde zeekoe bent terwijl je eigenlijk hartstikke gezond bent!

5. Jij bestelt als enige een hamburger
Terwijl de rest aan een groen sapje nipt of op een blaadje sla kauwt.

6. Valse maten
Enthousiast hol jij richting de paskamers met jouw unieke vangsten. Huh? Ik had toch maat 40? Waarom pas ik deze verrekte broek dan niet? Nog een keer hijsen, maar nee hoor, je krijgt ‘m voor geen meter dicht. Tja, dat heb je met Italiaanse of Franse maten, alleen dat mogen ze er best wel even bij zeggen.

Je BMI zegt niet altijd iets over je gezondheid.

7. Een oude bekende
Je staat plotseling oog in oog met een oude vriendin die je in geen tijden hebt gezien. Ondertussen is ze stukken slanker geworden, wat zeg ik? Afgetraind. Hmmm waarom heb ik ook alweer niet gesport?

8. Über hippe sportschool types
Het is niet zo dat jij in je versleten kloffie in de sportschool staat, maar crop tops met designer leggings en perfecte make-up? Daar had jij nou net niet aan gedacht.

9. Wakker worden in een knoflooklucht
En je beseffen dat je gister na 6 glazen wijn ook nog een shoarmarol naar binnen hebt gewerkt. Je was zo gezond bezig…

10. Ben je zwanger?
Eh nee, en bedankt! Maar dat laatste durf je niet eens meer te zeggen…

11. Het is je maandelijkse periode
Dan voel je je altijd opgezwollen.

12. Je staat op het punt om…
Correctie slips aan te schaffen. Fuck, begint het nu echt? No worries bijna iedereen heeft ze in de kast! Want ook als je goed figuur hebt, kunnen ze net dat ene rolletje verhullen.

13. Jezelf vergelijken met iemand anders
Is nooit een goed plan. Zoals we al zeiden, geen enkel lichaam is hetzelfde. Ga er dus niet vanuit dat je dik bent als je 10 kilo zwaarder weegt dan je vriendinnen, je bent gewoon anders gebouwd. Dat is nog iets waar mensen zich in vergissen.

Aankomen van zwarte koffie, zin of onzin?