10 x voordelen voor roodharigen waar je trots op mag zijn

Roodharigen zijn specialer dan je denkt! Toch denken de meeste roodharigen daar zelf niet zo over. Ze krijgen te maken met pesterijen en horen regelmatig: hey redhead! Of: kiek die ginger! Niet leuk, maar wat wel leuk is: ze zijn ongelofelijk speciaal! En dat heeft zo z’n voordelen.

1. Roodharigen zijn namelijk uniek
Eerlijk is eerlijk: waar je ook gaat, je bent altijd uniek. Logisch, maar twee procent van de wereldbevolking is gezegend met rood haar. Handig als je gaat solliciteren bijvoorbeeld, want tussen dertig blondines en twintig brunettes is de kans groot dat jij als enige redhead niet vergeten wordt.

2. Ze worden overladen met complimenten
Al snap je daar zelf niks van. Toch vinden mensen jouw zeldzaam en speciaal. Volwassenen vinden jouw een schattig kind en kappers verzuchten zich keer op keer: Oh! ik wou dat ik zo’n haarkleur had.

3. Je kunt roodharigen met wijn vergelijken
Ze zeggen dat wijn beter wordt met de jaren, hetzelfde geldt voor rood haar. Het wordt niet snel grijs! Mocht het dan toch verkleuren, dan krijg je witte haren.

4. Roodharigen muzen zijn niet ongewoon
Veel kunstenaars laten zich inspireren door rode lokken.

5. Ze hebben een speciale dag
Wat zeg ik? Dagen. Want van twee tot vijf september vinden de RedheadDaysplaats in Breda.

6. En een hoge pijngrens
Tenminste, dat zeggen ze. Want er zijn ook artsen die beweren dat roodharigen twintig procent minder verdovingsmiddel nodig hebben om geen pijn te voelen.

7. Ze hebben een witte huid
En dat is prachtig! Je kijkt wel uit met de zon, en dat is weer gunstig om huidveroudering tegen te gaan. Vitamine D kom je niet te kort want alleen roodharigen kunnen dit zelf produceren!

8. Rood haar komt voort uit een genetische mutatie
Wanneer allebei je ouders het gemuteerde MC1R gen dragen heb je een minuscule kans op rode haren. De meeste superhelden komen ook voort uit een genetische mutatie. Hero!

Mensen met groene ogen blijken dus ongelofelijk speciaal.

9. De eerste vrouw op aarde had rood haar
Yes, we hebben het over Eva.

10. Roodharigen krijgen korting bij de Ginger’s Grill
Maar liefst 20% bij het burger- en kiprestaurant ‘Ginger’s Grill’ in Prestatyn, Noord-Wales.

Tot welk type brunette behoor jij?