10 redenen waarom je beter bezig bent dan je denkt

Soms zit je er gewoon even helemaal doorheen. Het lijkt wel alsof je niets om handen krijgt en dat je geen stap verder komt. Toch ben je waarschijnlijk beter bezig dan je denkt. Want: 

Je hebt je rekeningen betaald
Stap een en misschien wel de handigste stap; het betalen van je rekeningen. Als je een beetje slim bent, dan heb je al je rekeningen op automatisch incasso gezet en hoef je hier niet eens meer over na te denken. Je bent lekker je eigen boontjes aan het doppen en verantwoordelijkheid aan het nemen. You go girl!

Je twijfelt aan jezelf
Dit lijkt misschien niet altijd een positieve eigenschap, maar juist door aan jezelf te twijfelen sta je open om te groeien. Je denkt niet direct alles te weten, maar gaat liever op onderzoek uit om de waarheid boven tafel te krijgen. Hierdoor verrijk je jezelf en word je veel bewuster van jezelf en anderen.

Je hebt het overleefd
We hebben allemaal wel iets meegemaakt wat niet altijd even makkelijk of prettig was. Op dat moment leek de wereld heel eventjes te vergaan en kon je je bijna niet meer voorstellen dat het echt weer beter zou worden. Maar tadaaa, het moment is daar! Het is achter de rug en je leeft nog. YES!

Je weet wat niet goed voor je is
Onderhand weet je precies wat niet goed voor je is. En dus, hopelijk, doe je het ook niet meer. Of houd je hier in ieder geval rekening mee. Of het nu gaat om een hobby, eten of bepaalde mensen. Jij weet precies waar je een groot rondje om heen loopt.

Je weet wat wel goed voor je is
Misschien nog wel fijner. Je weet waar je blij van wordt en wat dus wel goed voor je is. Een wandeling door het bos, een filmavond met klassieke films, knuffelen met je neefje. Wat het ook is; you need more of it!

Je hebt een of twee echt goede vrienden
Inmiddels weet je dat het leven draait om kwaliteit en niet om kwantiteit. En dit geldt misschien nog wel het meeste als het om vrienden gaat. Je bent er een hoop verloren along the way, maar er zijn er een of twee bij waarvan je weet dat ze op je 80ste verjaardag nog de kaarsjes met je uitblazen.

Je begrijpt dat Social Media niet het echte leven is
En ook al doen we er soms net zo hard zelf aan mee, door alleen maar de “leuke” foto’s te posten, jij begrijpt heus wel dat dit niet het echte leven is. En dat is prima. Want scrollen door vakantiefoto’s en kattenfilmpje is toch wel iets leuker dan saaie maandag meetings en de afwas…

Je hebt dromen
Je bent nooit te oud om te dromen en dus droom jij gewoon nog lekker door. Sommige zijn dromen om uit te vervullen en andere om heerlijk de dag door te komen. Niets mis mee!

Je hoeft niet te vechten voor eten
Stel je voor, je hebt de hele dag gegeten en bloedje honger. Maar in plaats van een omweg langs de AH, moet je eerst nog het bos in om je eigen eten te vangen. Dat zou een crime zijn toch? Dus, wees maar blij met de supermarkt om de hoek. En als je geen zin hebt om te koken, dan bestel je toch gewoon met UberEats? Net zo makkelijk 🙂

Je ervaart emoties
Je bent geen emotieloze troela. Je kunt huilen, lachen en boos zijn. Je voelt en leeft. En daar mag je trots op zijn!

Lees ook:Zeggen dat je gestrest bent, maakt het alleen maar erger