Zie jij iemand met een veren tattoo? Dit betekent het

Tatoeages in de vorm van een veer hebben verschillende betekenissen en iedereen kiest z’n veertje met een andere reden. Het is niet uniek maar wel erg populair: een veer op je huid. Niet zo gek want in veel culturen heeft de veer een symbolische en magische waarde. Alleen weet niet iedereen wat de betekenis is, zonde vinden wij. Want júist de betekenis is mooi.

Vrijheid
Logisch. De veer staat in veel gevallen symbool voor vrijheid, of in ieder geval de behoefte aan vrijheid. De veren van een vogel staan symbool voor je vleugels uitslaan en de wijde wereld intrekken. Het maakt niet uit waarheen, of hoe. Als je je maar vrij voelt en kunt gaan en staan waar je wilt. Veel mensen met een veer als tatoeage hebben een vrije geest, zijn reislustig of hebben juist behoefte aan vrijheid in een tijd waar deze voor sommige mensen soms ver te zoeken is.

Lees ook: MRI-scans moeilijker bij mensen met tatoeages.

Verbinding en spiritualiteit
Historisch gezien zijn veren een teken van diepe verbinding met geesten of het universum. Álles wat je niet met blote ogen kunt zien of kunt voelen, maar wat er wel is. Bij de Indianen en Egyptenaren stond de veer bijvoorbeeld symbool voor een diepere connectie met de natuur en de goden die ze aanboden. In deze culturen was een intense verbinding met de aarde belangrijk.

Kracht
Een veren tatoeage staat ook symbool voor kracht, moed en zelfbewustzijn. Als je de symboliek onder de loep neemt, hebben vogels de moed om hun vleugels uit te slaan en ze zijn niet bang om te vallen. Mensen die een veren tatoeage nemen hebben vaak kracht gevonden in zichzelf en staan aan het begin van een nieuwe periode die ze vol goede moed beginnen.

Lees ook: Tattoo artist gebruikt échte bloemen en bladeren voor ‘botanical tattoo’s’.