Dit zegt de vorm van je ogen over je persoonlijkheid

De traditionele Chinese geneeskunde leert ons dat je meer over iemand te weten kunt komen door de vorm van z’n ogen. Ogen verraden namelijk meer over iemand z’n persoonlijkheid, gezondheid én zelfs over zijn of haar relaties. Deze eeuwenoude wetenschap wordt overigens allang niet meer alleen in China toegepast, nee, ogen lezen wordt inmiddels wereldwijd gedaan.

Het is niet voor niets dat vaak wordt gezegd: “ogen weerspiegelen de ziel”. Dus wij werpen een Chinese blik op jawel: de ogen.

Grote ogen
Als je relatief grote ogen hebt, betekent dit dat je passievol, creatief, open en toegankelijk bent. Je voelt emoties van een ander goed aan, en ervaart je eigen emoties intens. Jouw leven laat zich niet per se leiden door rationele beslissingen, nee jij volgt je hart. Soms vertrouw je mensen té snel en geef je teveel van jezelf bloot. Pas hier mee op.

Kleine ogen
Met kleine ogen zie je de wereld door een meer logische en analytische lens. Je streeft naar logica, preciesheid en hebt een enorme focus. Buiten dat ben je ook nog eens super intelligent, mensen die op zoek zijn naar antwoorden komen vaak bij jou terecht. Verder heb je oog voor detail en een enorme drive. Soms vinden mensen je afstandelijk, maar ze beseffen zich niet dat jij heus wel emoties hebt. Ze nemen alleen nooit de overhand.

Amandelvormige ogen
Heb jij amandelvormige ogen? Dan ben je gezegend met een warme persoonlijkheid, vinden mensen je een tikkeltje mysterieus en beschik je over een zekere exotische flair. Je kunt je goed inleven in een ander en blijf kalm in bijna alle situaties. Mensen met amandelvormige ogen doen dingen met aandacht en zijn voorzichtig en waakzaam, hierdoor laat je soms kansen schieten. Je moet dingen niet té serieus nemen en je mag jezelf best wel eens laten gaan. Gelukkig ben je erg geliefd en doen mensen er alles aan om je beter te leren kennen.

Ronde ogen
Ronde ogen wijzen op creativiteit en fantasie. Je ontsnapt regelmatig aan de realiteit omdat je in je hoofd zit. Soms nemen emoties de overhand en daardoor maak je wel eens ondoordachte beslissingen. Je bent een idealist in hart en nieren waardoor je soms wat onhandig en slecht gehumeurd overkomt. Maar met je enorme charme trek je mensen aan en krijg je veel aandacht, zelfs als je soms wat cru en tactloos uit de hoek kunt komen.

Afstand
Staan je ogen dicht bij elkaar? Dan ben je van tradities en heb je belangstelling voor geschiedenis en verschillende culturen. Je bent van de normen en waarden en hebt zo je vaste gewoontes. Gaan dingen niet zoals je gewend bent? Dan wordt je onrustig en gestrest. Verandering is funest want je houdt van structuur, discipline en hebt een enorme focus. Dingen moeten gaan zoals jij het wilt! Go with the flow is niet je ding. Staan je ogen verder uit elkaar? Dat betekent juist het tegenovergestelde. Je bent een vrijbuiter en wil alsmaar nieuwe dingen ontdekken. Er is niets dat jou tegen houdt. Je hebt een hekel aan routine en vastigheid, dat maakt je spontaan, vernieuwend en je leeft zonder angsten. Maar de keerzijde is dat je in relaties snel verveeld raakt, zo ook op je werk.

Uitpuilende ogen
Uitpuilend is een tikkeltje overdreven, maar je snapt wat ik bedoel. Heb jij ogen die zich niet verschuilen in de oogkas? Dan ben je een gevoelig en vriendelijk type. Je maakt je ook veel zorgen, vooral over je familie en vrienden. Want die zijn voor jou het allerbelangrijkste! Met deze mensen heb je dan ook een intense relatie.

Verscholen ogen
Liggen je ogen wat dieper in de oogkas? Dan geef je jezelf niet zo snel bloot. We noemen je weer een tikkeltje mysterieus… het liefst observeer jij je omgeving en je bent vaak diep in gedachten verzonken. Romantisch ben je ook en áls je je blootgeef leren mensen je héél goed kennen.

Lees ook: mensen met groene ogen blijken ongelofelijk speciaal.