Zeg maar dag tegen je wallen!

Iedereen heeft er wel eens last van: wallen. Sommige mensen hebben er aanleg voor maar, door stress, alcohol, roken en korte nachten kun je er al helemaal niet meer omheen! Met donkere kringen onder je ogen krijg je ook nog eens veel vragen over je nachtrust of levensstijl. Zit je niet op te wachten. Ga daarom aan de slag met deze tips:

Van de groenteboer
Aardappelen en komkommers laten de wallen verdwijnen. Hoe dan? Leg ze in plakjes ongeveer 20 minuten op de wallen. Komkommer zal de huid verzachten en doordat de komkommer koud is, krimpen de bloedvaten. Aardappel bevat enzymen die giftige stoffen uit je huid aantrekken en de huid lichter maken.

 

Dit is wat jouw oogkleur zegt over je gezondheid.

 

Aambeienzalf
Dit wondermiddel tegen wallen wordt veel gebruikt door topmodellen. Als je aambeienzalf op de huid smeert irriteert deze de huid. De zwelling die hierop volgt zorgt vrij snel voor een iets dikkere huid en daardoor zijn de bloedvaten (donkere kringen) niet goed zichtbaar. Pas wel op: als je deze truc te vaak toepast krijg je irritaties en kun je de huid zelfs beschadigen. Dit werkt averechts.

Water
Komen we weer met de 1.5 liter water! Als je niet voldoende drinkt heb je een tekort aan vocht. Dit zorgt weer voor donkere kringen onder je ogen. Als je alcohol drinkt verlies je ook veel vocht.

Theezakjes
Is thee dan echt goed voor alles? Wel voor je wallen. Hergebruik theezakjes als beautyproduct. Dat gaat zo: leg het theezakje in de koelkast en vervolgens ongeveer 10 minuten onder je ogen. De theïne en verkoeling stimuleren de bloedcirculatie. Hierdoor wordt vocht afgevoerd. Tannine zorgt ervoor dat de zwelling en verkleuring verdwijnen. Handig dus.

Massage
Massage is altijd goed. Alleen al voor de masserende beweging is het goed om bijvoorbeeld dagcrème te gebruiken. Door de ronddraaiende beweging worden afvalstoffen onder de huid afgevoerd. Dus wacht niet op een ander maar masseer je gezicht zelf!

 

6 tips om ’s nachts nooit meer wakker te worden.

 

Helaas helpen deze tips niet bij iedereen en als het helpt is het van korte duur. Wallen worden vaak veroorzaakt door een verslapte huid én verslapte zakjes (onder de huid) waar vetweefsel in zit. Het vet onder je ogen zit puilt hierdoor uit. Een onderooglidcorrectie is dan vaak de enige oplossing.

Volg ons ook op Instagram!