Zeer interessant: dit doet jouw huid terwijl jij slaapt

Wakker worden met de huid waar je altijd al van hebt gedroomd? Dat is best logisch, want onderzoek en wetenschappelijke studies laten zien dat huidvernieuwing en regeneratie vooral ’s nachts plaatsvinden, dat doet jouw huid namelijk terwijl jij slaapt.

Zonde om die huidverzorging ’s nachts te skippen dus! Want juist als je er tijdens deze waardevolle uren aandacht besteedt, word je met een stralende huid wakker.

Slaap als luxe

Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, want niet iedereen slaapt vanzelfsprekend acht uur per nacht. Tijdens een meeting van Skins Cosmetics met BYNACHT® founder Jessica Hoyer vertelde ze dat slaap voor haar lange tijd een echte luxe was. In haar drukke bestaan (als manager van grote artiesten) was daar simpelweg weinig tijd (of prioriteit) voor. Toen ze moeder werd, bleef er van de schamele uurtjes al helemaal niks meer over.

Met als resultaat dat ze eruitzag zoals ze zich voelde: ze was haar glow kwijt. Ze sprak hierover met dermatologen, neurologen en Dr.Rebecca Robbins, een gerenommeerd slaapexpert uit New York. Hoyer leerde dat de perfecte huid onlosmakelijk is verbonden met een goede nachtrust, en dat het een het ander conditioneert. En zo was er vanuit slapeloze nachten een droom geboren: BYNACHT®.

Dit doet jouw huid terwijl jij slaapt

Wanneer je lichaam en de huid zich klaarmaken voor de nacht, neemt de melatonine aanmaak al toe. Dit stimuleert het vermogen van de huid om zichzelf te repareren. Daarom is het belangrijk om de huid ’s avonds al goed te reinigen. Een schone huid, kan ook beter de ingrediënten uit verzorgingsproducten opnemen waardoor deze meer effect hebben.

Wanneer je gaat slapen (het liefst iedere avond rond een vast tijdstip) begin je altijd in een lichte slaap. Je hartslag vertraagt en de bloedcirculatie neemt toe. De huid krijgt zo extra zuurstof om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Smeer met herstellende stoffen! En bescherm de huid bovendien tegen vochtverlies, want gedurende de nacht verlies je veel vocht.

Ongeveer een uur nadat je in slaap bent gevallen, bereik je een diepe slaap. Een cruciaal moment, omdat je lichaam nu de aanmaak van cortisol remt en het vrijlaten van het MGH hormoon stimuleert om zo de huid te herstellen. Dan breekt tussen twaalf uur ’s nachts en de volgende ochtend de celvernieuwing een hoogtepunt. Deze uren maakt je huid wel drie keer zoveel cellen dan normaal aan.

Daarom is dit ook wel hét moment suprême voor verzorgingsproducten, want op dit moment laat je huid de meeste actieve stoffen door.

BYNACHT®

Hier komen de fijne producten van BYNACHT® perfect van pas. Deze collectie bestaat namelijk uit een combinatie van zeer effectieve, innovatieve nachtelijke skincare producten en slaapbevorderende oliën en balsems.

Want, hoe beter je slaapt, hoe beter je eruitziet. De PERFECT NACHT Sleeping Balm stimuleert de hoge slaapkwaliteit die je lichaam nodig heeft om ’s nachts het huidvernieuwingsprogramma te activeren.

BYNACHT

De aromatherapeutische balsem zorgt door de werking van de 100 procent pure essentiële oliën zoals ylang-ylang, citroenmelisse en lavendelolie voor een nog betere en ontspannen nachtrust. Een must voor de ultieme schoonheidsslaap.

Het HYPERCHARGED Glass Skin Serum laat je wakker worden met een uitgeruste uitstraling. De hydraterende formule met anti-aging werking zorgt voor een egale, bijna doorschijnende teint, net als glas.

Het POST LASER AND PROCEDURE Ultra Repair Serum herstelt de huid na cosmetische procedures, zoals laserbehandelingen en IPL, en wordt zelfs gebruikt door dermatologen en cosmetisch artsen.

’s Nachts verloopt de huidvernieuwing tot maar liefst 8x sneller dan overdag. De revolutionaire NOCTURNAL SIGNATURE Anti-Age Cream bevat een chronobiologische energiebron die de vernieuwing van huidcellen stimuleert en je wakker laat worden met een werkelijk waar, jonger ogende huid.

Een frisse blik in de ochtend? Dan is de LUMINARY GENIUS Eye Cream een must-have. Deze crème geeft een boost aan de fijne huid rond de ogen, waardoor de hydraterende ingrediënten beter worden opgenomen en vastgehouden.

Natuurlijke ingrediënten en Fairtrade-boerderijen

Met het oog op een betere wereld zijn 90 procent van de primaire verpakkingen volledig recyclebaar. Ook maakt het merk zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke ingrediënten en actieve botanische ingrediënten, afkomstig van gecertificeerde Fairtrade-boerderijen.

Onderschat het herstel van de huid terwijl jij slaapt niet en zorg tijdens deze uren voor een optimale verzorging! De producten van BYNACHT®  zijn verkrijgbaar bij Skins Cosmetics.