Microneedling kan thuis en zo doe je dat veilig

Microneedling is een behandeling die veel beautysalons aanbieden. Niet zo gek, want na een behandeling ziet je huid er steviger en gladder uit. Ook Trinny London heeft dit zelf ervaren en daarom voegt ze The Plump Up Microneedle voor microneedling thuis toe aan haar assortiment.

Microneedling wordt ook wel gezien als hét alternatief voor een facelift. Een dure behandeling en bovendien is het een ingrijpende operatie met een herstelperiode. Daarom zijn behandeling als microneedling de afgelopen jaren enorm geliefd geworden. Bijna iedere beautysalon heeft er een op de menukaart staan. Goedkoop? Zeker niet. Effectief? Dat wel.

Microneedling

Collageen is een belangrijke bouwsteen die helpt de huid jong, stevig, glad en elastisch te houden. Door de afname van collageen als je ouder wordt, treedt huidveroudering op. Hierdoor krijg je een slappere huid, rimpels en fijne lijntjes. Microneedling, vaak gecombineerd met een skincare product met actieve collageen stimulerende stoffen, zorgt ervoor dat genezingsprocessen in de huid versnellen. Door de kleine naaldjes in de huid te prikken, worden wondjes gemaakt. Hierdoor vernieuwt de huid zich eerder.

Verschil microneedle thuis of in een salon

Wanneer je kiest voor een medische microneedling behandeling, worden er vaak langere naaldjes gebruikt en hiermee creëer je diepere wondjes. Dit wordt bijvoorbeeld toegepast bij huidproblemen als acne of littekens. Bij deze vorm van microneedling is het belangrijk dat de specialist veel ervaring heeft, je kunt de huid namelijk ook beschadigen. Dat wil je voorkomen!

Shortcut naar een stralende huid

Bij de Plump Up Microneedle van Trinny London zijn de naaldjes bijvoorbeeld minder lang waardoor je het product veilig kunt gebruiken zonder downtime of gedoe.

De Plump Up Microneedle werkt door minuscule microkanaaltjes te creëren die het natuurlijke genezingsproces van de huid stimuleren. Na verloop van tijd helpt dit om fijne lijntjes, rimpels, ongelijkmatige huidtextuur en vergrote poriën te verminderen. De resultaten zijn jaren onderzocht en klinisch bewezen.

Bovendien openen de huid en poriën zich beter om huidverzorging op te nemen. Producten werken dus effectiever. Elke microneedle wordt geleverd met een zakje Plump Up Peptide+ HA Serum, het perfecte serum om te gebruiken na microneedling voor een stevigere, vollere en gladdere huid.

Verwacht geen facelift

Natuurlijk is het belangrijk om verwachtingen goed te managen. Een slappere huid wordt niet opeens helemaal gelift door microneedling. Niet in een salon en ook niet thuis. Door veroudering wordt de SMAS (het onderhuidse bind- en spierweefsel) slapper wat effect heeft op de zwaartekracht. Wat je wel mag verwachten? Een strakkere, gezonde en stralende huid.

De Plump Up Microneedle kost €55,00. Het vervangend opzetstuk kost €30,00 Verkrijgbaar via www.trinnylondon.com