Thuis laseren? De LYMA laser is de manier om jouw huid blijvend te verjongen

Iedereen heeft een beauty-routine en hoe uitgebreid of summier deze is, dat bepaal je zelf. Veel modellen en celebs kiezen voor een uitgebreidere routine en Emma Stone, Bobbie Brow en Madelyn Cline voegen bijvoorbeeld zelfs de LYMA laser toe aan het dagelijkse beauty-ritueel. Daarmee pionieren ze op het gebied van thuis laseren. Wij gingen langs bij BLOY Institute, waar je de LYMA laser als behandeling kunt boeken als onderdeel van de LABAREAU Red Carpet Facial, maar dus ook zelf kunt aanschaffen.

Dat je de LYMA laser bij BLOY kunt kopen, is heel bijzonder. Er is namelijk een run op de lasers voor thuis en skin expert en eigenaresse van BLOY Lindsay van der Looij biedt het product nu exclusief aan. Dat is natuurlijk niet zomaar, want de LYMA laser is bewezen effectief en 100 procent veilig.

LYMA laser om de huid thuis te verjongen

Thuis laseren met als doel huidverjonging is in Nederland nog relatief onbekend. Terwijl het een mooie manier is om de professionaliteit van een salon in huis te halen. Er zijn twee redenen waarom mensen dit nog niet doen waarvan 1) het is toch best spannend is om thuis te laseren en 2) het een aardige duit kost.

Is thuis laseren wel veilig?

De LYMA laser onderscheidt zich van anderen lasers door gebruik te maken van lage niveaus van lasertherapie, of nabij-infrarood laserlicht, een technologie die geleend uit de medische sector. De LYMA Laser is 100x krachtiger dan LED en dringt diep onder de huid door op een volledig veilige en effectieve manier, waardoor het het huidverouderingsproces omkeert.

Omdat je de behandeling zo vaak als je zelf wilt, kunt uitvoeren, bereik je meer effect.

Het effect boosten

Voor het beste resultaat van een laserbehandeling, is het noodzaak om het regelmatig te herhalen. Wat betreft de LYMA laser zou dit zelfs op dagelijkse basis kunnen. Stel je gaat naar de salon, dan wordt wekelijks een laserbehandeling geadviseerd. De laserbehandeling hoeft niet wekelijks in combinatie met een uitgebreide facial (wat wel lekker is) en dat maakt het iets minder kostbaar. Toch blijft het een terugkerende kostenpost die je kunt terugdringen door eenmalig de The LYMA Laser Starters Kit aan te schaffen. Dat kost je € 2,399.00, maar deze kosten heb je er binnen een jaar al uit.

Bovendien is laseren thuis tijdbesparend en ook een ontspannen moment om de dag te beginnen of af te sluiten. Je kunt het met jouw gebruikelijke serum doen.

Op welke manier keert de LYMA Laser het huidverouderingsproces om?

De LYMA Laser werkt op beide niveaus van het huidverouderingsproces. Intrinsiek dringt
de laser diep door in de basale laag van de lederhuid, waar het genetische schakelaars in
de huidcellen activeert om ze te stimuleren om zichzelf te herstellen en te regenereren.

De schade aan gezonde huidcellen wordt zo teruggedraaid. Extrinsiek instrueert de laser de
bestaande cellen om meer eiwitten te produceren om vrije radicalen te bestrijden. Minder
vrije radicalen betekent meer collageen en elastine, wat resulteert in een jongere huid.

De meeste lasers werken door gecontroleerde thermische verwondingen. Ze veroorzaken
thermische schade aan het weefsel om de productie van collageen te stimuleren, wat
resulteert in een gevoelige huid en een broodnodige hersteltijd. Bij de LYMA laser is er geen hersteltijd nodig.

Het licht is uiterst krachtig en kan diep onder de huid doordringen op een volledig veilige en
effectieve manier. Met een vermogen van 500 mW en een golflengte van 808 nm kan de
laser niet alleen de diepste lagen van de huid bereiken, maar ook het vet- en spierweefsel
daaronder en dat is de basis voor meer stevigheid en mooie contouren.

Daarnaast ervaar je minder fijne lijntjes en rimpels, verwijdert het rosacea, pigmentvlekken en littekens. Ja, het is prijzig, maar de investering waard en door een behandeling bij BLOY kun je het effect extra boosten.

lyma laser thuis laseren

Ik mocht het zelf ervaren tijdens een ongelofelijk fijne behandeling en de rest van de dag liep ik rond met een enorme glow. Tijdens de LABAREAU behandeling wordt je gezicht grondig gereinigd en krijg je een heerlijk masker. Daarna wordt er gewerkt met zuurstof waardoor je huid die glow krijgt en vindt de behandeling met de LYMA laser plaats. Echt een mindful moment voor mezelf.