Beauty-expert Lindsay van der Looij deelt dé beautygeheimen van 2021

Lindsay van der Looij is eigenaresse van BLOY Institute en heeft meer dan achttien jaar ervaring als huidspecialiste. Inmiddels onderneemt ze en komt tout Amsterdam bij haar over de vloer voor een gladdere huid, plattere buik of minder cellulite. Wij nemen haar mening over beauty dan ook zeer serieus!

BLOY Institute bestaat 1 jaar, wat was het afgelopen jaar de meest geboekte behandeling?

“Het afgelopen jaar was alles behalve ‘normaal’. Van een complete lockdown tot de aangepaste maatregelen, alles heeft natuurlijk invloed gehad op BLOY Institute. Dit onstuimige jaar bracht bij de meeste mensen stress en onzekerheid met zich mee en wat doe je op zulke momenten? Zoeken naar manieren om te ontspannen! Zeker wanneer je bijna al je tijd binnenshuis spendeert, achter een scherm en maar weinig zon ziet, is een verwenbehandeling bij BLOY een uitje! Wanneer je bij  het charmante BLOY Institute in Amsterdam Oud-Zuid een behandeling boekt,  leggen ze je helemaal in de watten. Zodra het weer mogelijk was, stegen de QMS Facial behandelingen enorm in populariteit. Deze facial behandeling is dan ook een ontspannen manier om de doffe huid weer een glow te geven. En daar knap je letterlijk en figuurlijk van op!”

Meer vraag naar body behandelingen

“Ook zien we dat door het sluiten van de sportscholen er meer vraag kwam naar onze body behandelingen. Zo zijn de Venus Legacy en de EM-tight enorm populair. Minder sporten betekent automatisch dat je minder strak in je vel zit. De Venus Legacy biedt hiervoor de oplossing: deze behandeling pakt namelijk huidverslapping aan én verstrakt de contouren van het lichaam. De EM-tight  behandeling is ideaal voor een strakkere buik en billen, je doet als het ware een intense abs of booty workout in slechts 30 minuten. Zo haal je de schade van het ‘niet sporten’ weer in! Sterker nog: de meeste cliënten blijven terugkomen nu de sportscholen weer open zijn. Ze zijn hooked en dat is zo gek ook niet. Bovenstaande behandelingen zijn een mooie aanvulling op een gezonde, sportieve levensstijl en je bereikt nét datgene wat anders niet haalbaar is.”

Wat zijn de trends op beautygebied?

“2021 staat minder in het teken van een full glam make-up look en des te meer in het teken van less is more. Door het vele binnen zitten, zijn mensen minder geneigd om – veel – make-up te dragen. Wél is de verzorging van de huid stukken belangrijker geworden. Van cleansers tot serums tot maskers tot de nieuwste gezichtsbehandelingen, 2021 is the year of natural & healthy skin. Bij BLOY zijn wij altijd al fan geweest van investeren in de juiste skincare en minimale, natuurlijke make-up, dus het is leuk om te zien dat meer mensen hier juist nu behoefte aan hebben.”

Vollere billen 

“Een andere trend die letterlijk en figuurlijk meer omvang krijgt zijn de billen. Vollere billen zijn hot en naast een vaste work-out routine zijn er andere manieren om aan je derrière te werken. Voor vollere billen is wederom de EM-tight een uitkomst want je vergroot hiermee de spiermassa en creëert zo gespierdere, gelifte billen.

Een andere behandeling voor vollere billen is de Peach Lift. Deze zeer exclusieve behandeling geeft je een perky bil door middel van Sculptra ® injectables. Bij BLOY werken wij samen met Dr. Fred Tjan van Clinic 28, dé expert op het gebied van Sculptra. Ook komt er binnenkort een nieuw apparaat, al razend populair bij Hollywood celebrities en A-listers, waarmee we flink aan het testen zijn en hopelijk binnenkort ook daadwerkelijk de mooiste resultaten mee gaan boeken. ”

Welke behandeling is jouw favoriet?

“Mijn favoriete gezichtsbehandeling is de fruitzuur peeling. De fruitzuur peeling is een snelle peeling die direct resultaat biedt zonder down time. Deze peeling is dus ideaal te plannen in mijn drukke agenda als ondernemer. Zo kan ik in ’s ochtends een peeling ondergaan om in de middag met glowy skin naar mijn business meetings te vertrekken. De Icoone® Body behandeling is mijn favoriete lichaamsbehandeling, deze behandeling werkt enorm vocht afdrijvend. Hierdoor heb je meteen weer een toned body. ”

icoone body

Stel je hebt een slappere huid bij je buik, welke behandeling past dan het beste?

“Absoluut de Venus Legacy! Deze body behandeling zorgt voor verstrakking én versteviging van de huid. De Venus Legacy stimuleert de aanmaak van collageen, hiermee wordt de huid langdurig en blijvend van binnenuit verbeterd. Onze cliënten zweren bij de Venus Legacy en er is inmiddels een lange wachtlijst om deze behandeling te plannen. Met name na een zwangerschap of bij huidveroudering zijn de resultaten wonderbaarlijk goed!”

En voor cellulite op de benen?

“Cellulite kan erg vervelend zijn maar gelukkig er zijn verschillende behandelmethodes om cellulite te verminderen. Wij laten onze cliënten altijd eerst op consult komen om een persoonlijk behandelplan op te stellen. Twee behandelingen die het goed doen tegen cellulite zijn de Icoone® Body of de bindweefselmassage. De Icoone® Body behandeling is een mechanische bindweefselmassage. Deze body behandeling pakt verslapping en cellulite aan op een dieper niveau. Na een kuurtje zie je zichtbare versteviging van de huid en natuurlijk vermindering van cellulite. De klassieke bindweefselmassage is een hele stevige massage die de doorbloeding in dieper gelegen huiddelen stimuleert. Zo worden de vocht- en vetophopingen grondig aangepakt met als resultaat een gladdere en strakkere huid. Ook hebben wij sinds kort onze eigen BLOY Anti-Aging Cupping Set waarmee je thuis aan de slag kunt. Onze cupping set is een hele tijd under construction geweest om een premium kwaliteit van het materiaal te garanderen. We hebben de cups een jaar lang getest in samenwerking met onze bindweefsel expert Djane Tonkes en kunnen nu zeggen dat wij blown away zijn van de resultaten! Get yours now! 

Zijn er ook behandelingen die een onderkin of slappe hals verminderen?

“Dé behandeling voor een onderkin is de HIFU, de High Intensity Focused Ultrasound. Met behulp van de HIFU behandeling is het mogelijk om een overschot aan vet bij de onderkin te verminderen zodat de hals slanker en steviger wordt. Zo worden de gezichtscontouren en het profiel van de kin slanker. Ook onthullen we binnenkort een nieuw apparaat waardoor een slappe hals aanzienlijk minder wordt. We kunnen niet wachten tot we dit apparaat mogen onthullen. Hou de Instagram pagina van BLOY (@bloyinstitute) goed in de gaten en stay tuned voor deze nieuwse lancering. Want bij BLOY staan we nooit stil!”