YOSO: you’re only single once!

YOSO you’re only single once klink als YOLO you only live once en daar is het ook van gestolen. Het idee is exact hetzelfde. Je leeft maar één keer maar je laatste dagen als single kunnen net zo goed geslagen hebben. En wat doe je dan? Ben jij het type dat wegkwijnt in zelfmedelijden omdat je naarstig op zoek bent naar een metgezel? Of leef jij er – nu het nog kan – in je eentje op los?

Want eerlijk is eerlijk, single zijn heeft zo z’n voordelen. Je hoeft met niemand rekening te houden en bent zo vrij als een vogeltje! Tenzij het net uit is met je relatie, dan zit je gevangen in verdriet. Maar geloof ons, het komt goed! En wel hierom:

We spelen een spel in de liefde, en niemand wint!

Trek je eigen plan
Je hoeft met niemand rekening te houden en dat heeft zo z’n voordelen. Geen gedoe met kalenders en datumprikkers, jij kan gaan en staan waar je wilt.

Ontwikkel jezelf
Nú is het moment om alles uit de kast te halen. Investeer in jezelf want als vrijgezel heb je hier genoeg tijd voor. Zit jij niet lekker in je vel? Ga sporten, kook – en ontdek -gezonde gerechten en ga lekker vroeg naar bed. Wie weet heb je zelfs nog energie over voor die cursus die je altijd al hebt willen doen.

Tijd voor hobby’s
Ook dat. Tennis, yoga, schilderen, bloemschikken.

Een tweede baan
Voel jij je eenzaam? Dan kun je jezelf maar beter nuttig maken! Je hoeft je heus geen slag in de ronde te werken maar de handjes uit de mouwen kan nooit kwaad. Bovendien ontmoet je op de werkvloer veel nieuwe mensen en zijn er borrels! De extra centen zijn een mooie bijkomstigheid. Dankbaarheid wanneer je voor vrijwilligerswerk kiest trouwens ook.

Flirt er lustig op los
Toegegeven: flirten is een kunst die je moet leren. Niet iedereen is gezegend met heuse flirt skills, maar als je de smaak te pakken hebt ben je niet te stoppen! Als single kun jij ongegeneerd je gang gaan.

Vrijgezel zijn is goedkoper
Je hebt overzicht op je eigen portemonnee en daar hou je rekening mee. Het is verdomd lastig om samen met twee inkomens rekening te houden, de een is altijd duurder uit dan de ander. Oneerlijk? Neuh, je doet het voor elkaar maar goedkoop is anders! Degene met de minste centen voelt zich vaak bezwaard om te sparen, terwijl dat prima zou lukken zonder relatie.

Je bent enorm flexibel
Thuis kom je fijn tot rust, maar je wil ook graag naar buiten. Vriendinnen weten dat en zullen jou als eerste bellen wanneer ze de hort op willen! Je hoeft je niet schuldig te voelen als jij donderdag, vrijdag en zaterdagavond de bloementjes buiten zet. En ook niet als jij opeens iedere avond met je beste vriendin slechte series zit te kijken

18 redenen waarom als je één deur sluit, er een ander wordt geopend.

Even proeven
Boer Geert kreeg er geen genoeg van: vrouwtjes proeven. Maar goed, hij had ook nog niet voor één van zijn dames gekozen. Mensen zonder relatie mogen proeven! Een beetje rondkijken kan geen kwaad en je kunt iedere week met een ander op date.

Je hang minder aan de telefoon
Bellen is gezellig maar het neemt ook veel kostbare tijd in beslag. Zeker al het bellen alsmaar aan de gang blijft en de gesprekken eigenlijk nergens meer over gaan. Dat is in een relatie dus vaak het geval. Wat eten we? Hoelaat ben je thuis? Waar ben jij nu? Met wie? Wat gaan we dit weekend doen? En ga zo maar door…

Meer tijd voor je eigen familie
Spendeer zoveel tijd als je wilt thuis, bij je ouders, broers of zussen. Je hoeft je er niet schuldig over te voelen. Niemand voelt zich achtergesteld.

Je bent minder kwetsbaar
In een relatie ben je kwetsbaar, want het is hartverscheurend als je allerliefste jou verlaat of nog erger: er niet meer is. Niet zo gek dat veel mensen last hebben van bindingsangst, want eenmaal gebonden, dan kom je niet snel los.