Voel jij je wel eens eenzaam? Bumble lanceert #AskingForaFriend

Wist je dat meer dan 40% van de volwassen Nederlanders zegt zich wel eens eenzaam te voelen? Dat is bijna de helft! We kunnen gerust zeggen dan eenzaamheid een maatschappelijk probleem is en met de women-first app gaat de sociaal netwerk-app Bumble dit probleem te lijf. De campagne #AskingForaFriend is op 30 juli van start wereldwijd van start gegaan en is in Nederland erg relevant.

Eenzaamheid knaagt aan je en vaak is het moeilijk om patronen te doorbreken als je niet lekker in je vel zit. Nieuwe vrienden maken lijkt dan geen optie terwijl vriendschappen in elke fase van je leven kunnen ontstaan. Het is natuurlijk fijn als jij en je bestie elkaar door en door kennen maar je verandert, krijgt meer levenservaring en daar passen ook nieuwe vrienden bij. Zo gek is het niet om op latere leeftijd bijzonder vriendschappen te sluiten! De netwerk-app Bumble stimuleert dat vrouwen meer zelfvertrouwen ontwikkelen en een netwerk om zich heen verzamelen. Het boegbeeld van de campagne is Jameela Jamil, die haar hele carrière al strijdt voor inclusiviteit.

Jameela: ”Deze campagne sprak me echt aan – vooral toen ik globale cijfers zag van het aantal vrouwen dat zich geïsoleerd of zonder steun voelde. Ik heb een groot deel van mijn volwassen leven gevochten voor de rechten van iedereen om zich zelfverzekerd en op hun gemak te voelen in hun eigen huid, dat ik in staat was om mijn eigen beweging te starten, I weigh to champion inclusivity. Ik realiseerde me dat met een groep ondersteunende vrienden om je heen alles mogelijk is. Het is tijd dat we ons concentreren op het normaliseren van hoe oké het is om nieuwe vriendschappen te zoeken, vooral wanneer je huidige vrienden je niet aanvullen. Bumble BFF is een heel inclusieve en gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot een ecosysteem van ongelooflijk vriendelijke en briljante vrouwen – en ik ben enthousiast om lid te worden van de app en deze ambassadeursrol te vervullen.”

bumble

In Nederland werkt Bumble tijdens deze campagne samen met social influencers Kae Sutherland, Jet van Nieuwkerk, Saara Zai, Roos Aa, Mary-Anne Kammeron en Liesbeth Rasker. Zij vertellen over eenzaamheid en leggen uit wat de voordelen zijn van nieuwe vrienden maken en nieuwe mensen leren kennen buiten je eigen kring.

Soms overkomen nieuwe vriendschappen je maar vaker is dit niet het geval. Stel je bent verhuisd, dan is het fijn om iemand te hebben waar je snel even een borrel mee kunt drinken. Of je bent de enige met kinderen in de vriendengroep, dan is sparren met een andere moeder soms een verademing. Of je nu iemand zoekt om mee te sporten of om mee te borrelen, via BFF van Bumble vind je als vrouw eenvoudiger nieuwe vrienden.