Wow! Deze 7 dingen verwacht je niet van een vriendin

Vriendinnen ben je door dik en dun en je kunt elkaar altijd vertrouwen. Denk je. Want sommige vriendinnen blijken in the end helemaal niet zo’n fijne vriendin. En de meeste van ons hebben wel eens zo’n neppe vriendin gehad. De volgende tekenen wijzen erop dat er iets écht niet aan de haak is.

1. Ze steelt je vent
Dit is not done. Als jouw vriendin er met je vent vandoor gaat is ze nooit een vriendin geweest. Waar haalt ze het lef vandaag? Ze kwetst je niet alleen door jullie vriendschap weg te gooien, ze pikt je man voor het gemak ook nog even mee. Wij geloven in karma en die bitch krijgt uiteindelijk wat ze verdient.

Wat nou als je de nieuwe vriend van jouw vriendin écht niet leuk vindt?

2. Ze vraagt je om voor haar te liegen
Iemand vragen om voor je te liegen doe je niet. Nooit. Zelfs als je in een lastige situatie zit wil je een ander daar niet in meeslepen. In de meeste gevallen zit je vriendin ook nog eens fout, waarom zou een leugen anders nodig zijn? Bovendien, de waarheid komt altijd boven water.

3. Ze teert op jouw zak
Blijf altijd alert als het om geld gaat! Er zijn heel wat vriendschappen stuk gelopen door een vervelende financiële situatie. Zo zijn er vriendinnen die altijd geld lenen en nooit terugbetalen, maar nog erger: er bestaan meiden die bedelen om geld. Of eigenlijk, ze vinden het dus vanzelfsprekend dat jij hun avondje uit betaald omdat ze zelf geen cent te makken hebben.

4. Ze praat negatief over je achter je rug om
Nu we volwassen zijn weten we dat #gossipgirl niet opeens verdwijnt. Er zijn altijd types die het liever over een ander hebben dan over zichzelf. Misschien vinden ze zichzelf niet interessant genoeg of zijn ze onzeker. Anyway. Het is prima als iemand achter jouw rug over je praat, maar laat het dan wel positief zijn.

5. Ze laat je in de steek
Op sommige momenten heb je niet veel om te geven, het is fijn als vriendinnen dat snappen. Misschien zit je niet zo lekker in je vel, ben je ziek of heb je liefdesverdriet. Kan allemaal! Je bent op die momenten stukken minder gezellig, maar het zijn juist je vriendinnen die je uit de put moeten slepen. Doen ze dat niet? Dan weet je meteen wat je – niet – aan ze hebt…

6. Ze steelt jouw ideeën
Het is vleiend als een vriendin jouw zo inspirerend vind, dat ze wel eens dezelfde kleding koopt. Minder fijn wordt het als ze alleen maar dezelfde kleding koopt, pronkt met jouw veren en eigenlijk niks meer zelf kan verzinnen.

7. Ze breekt het vertrouwen
Jij denkt dat jouw geheimen veilig zijn bij je bestie , ook als jullie ruzie hebben of elkaar een tijd niet spreken. Het is niet chique als ze dan toch haar mond voorbij praat. Geheimen vertellen doe je niet. Zelfs niet uit wraak.

Zó herken je een toxic friend en zó kom je er vanaf.