Wetenschappers ontdekten een vrouw wiens ogen zien wat wij niet zien

Zie jij groen op dezelfde manier, hoe wij groen zien? Soms vraag je jezelf dat af, want we zijn het eens over de kleuren blauw, groen en geel. Maar waarschijnlijk zien we deze kleuren allemaal op onze eigen unieke manier. Toch is een ding duidelijk: groen is groen, en zo is het. Denken we, want geloof jij ons als we je vertellen dat sommige mensen in de kleur wit nog heel veel andere kleuren zien? Er bestaan mensen die deze wereld in meerdere dimensies zien.

Na meer dan 25 jaar onderzoek stuitten neurowetenschappers in de UK een aantal jaar geleden op een vrouw met een ander soort kegeltjes in haar ogen. Kegeltjes zijn receptoren waardoor mensen kleuren zien, en Concetta Antico ziet maar liefst 99 miljoen kleuren méér dan de meeste mensen. Er zijn maar weinig mensen met dit super zicht en ze hebben zelfs een naam: “tetrachomats”.

Concetta Antico heeft ’tetrachromacy’ waardoor ze kleuren ziet die een ander niet ziet. In plaats van drie soorten kegeltjes bevinden er zich vier soorten kegeltjes in haar ogen. Iets wat alleen bij vrouwen voorkomt, er zijn namelijk twee X-chromosomen voor nodig. Antico is blij met haar unieke zicht, ze is namelijk kunstenares en ze zou niet weten wat ze zonder al haar kleuren moet beginnen. Dagelijks geniet ze van de ontelbare hoeveelheid kleuren die ze ziet, het inspireert haar.

Lees ook: 7 plekken voor een HSP die ongelofelijk veel energie kosten.