Welk boodschappen type ben jij?

Sla jij op zaterdag altijd groot in, of wip jij iedere dag de supermarkt binnen? Koop jij alles bij de Appie of ren jij van de markt naar de Ekoplaza. Iedereen heeft zo z’n manieren om de buit binnen te halen. Een ding is zeker: boodschappen doen we allemaal.

Van hot naar her!
Jij plukt de boodschappen overal vandaan. The best is not good enough, je eet het liefst zo vers en gevarieerd mogelijk. Je weet heus wel wat lekker is en daarvoor heb je ook wel eens meirapen, Maniguette peper of Harder (witte zalm) nodig. Je maakt geen weekplanning en bekijkt per dag wat je nodig hebt. Dan ga je op pad. Naar de markt, de supermarkt, de biologische supermarkt én je brengt ook een bezoek aan de boer voor verse eieren. Mogen wij bij jou komen eten?

Dit caramel zeezout kokos ijs is onweerstaanbaar!

 

Boodschappen aan huis graag
Eigenlijk zijn er verschillende types die de boodschappen aan huis laten bezorgen. Bejaarde dames waar vroeger de boodschappenbus nog kwam, yuppen die het veel te druk heb om zich richting de supermarkt te begeven én de bewuste eter die groenpakketten voor een gevarieerde levensstijl aan huis laat bezorgen. Het heeft voor- én nadelen! Het kost vaak minder als je niet te vaak in de supermarkt komt. Impulsaankopen worden vermeden en je koopt niks wat je niet nodig hebt. Je moet daarentegen wel de hele week eten wat de pot schaft. Want je zit vast aan wat je krijgt! Anders: zonde geld.

Deze eetregels willen we maar al te graag van de Grieken overnemen.

 

De verzamelaar
Zodra er aan het begin van de week een vers pak folders op de deurmat valt, begin jij alvast met het voorwerk. Zorgvuldig blader jij de aanbiedingen door en stippel je zo een route uit. Je bezoekt maar liefst 5 supermarkten en drogisterijen op één dag en komt ook niet bepaald met lege handen thuis. Tassen vol koopjes komen uit de achterbak van de auto. Daarmee kunnen we weer even vooruit!
low price grocery
Sociale shopper
Het liefst ga je naar de buurtsuper. Het is daar altijd gezellig bij de gratis koffie! Boodschappen doen, neemt de hele zaterdag in beslag want je komt Jan en alleman tegen. Die tijd heb je er graag voor over want shoppen is voor jou een uitje.

Volg ons ook op Instagram!