Wedding preps: slank op je trouwdag

Oh boy, de dag van mijn bruiloft komt steeds dichterbij en de voorbereidingen verlopen voorspoedig. Oké we zijn de safe the dates vergeten en de uitnodigingen zijn nog steeds de deur niet uit maar ook niet onbelangrijk: ik wil nog een paar kilo kwijt.

De weegschaal tikt voor mijn gevoel een te hoog getal aan en daar word je niet blij van met een strakke jurk in de maak. Een exemplaar waar je noch beha noch corrigerende slip onder kunt dragen. Vandaar dat het lichaam dan maar goed in shape moet zijn en daar kan aan gewerkt worden. Zo ga ik aan de slag:

Appelazijn
Deze tip kreeg ik laatst van een collega: appelazijn. Zij zweert erbij en ik geloof het graag: dagelijks twee theelepels appelazijn in een glas water mét een halve vitamine C bruistablet doet wonderen. Die bruistablet is overigens voor de smaak want zonder deze toevoeging vind ik het goedje niet om weg te krijgen. Afijn. Appelazijn. Na het drinken van appelazijn ben je eerder verzadigd en heb je minder snel honger, waardoor je minder calorieën binnen krijgt. Dit komt door het stofje pectine wat er overigens ook voor zorgt dat de bloedsuikerspiegel op peil wordt gehouden. Het schijnt dat als je dagelijks braaf aan de appelazijn zit, je een slankere taille en minder vet rondom de buikstreek krijgt. Precies wat ik wil! Appelazijn stimuleert ook nog eens de enzymen in je maag waardoor je spijsvertering op gang wordt gebracht. Uiteraard werkt appelazijn niet als je daarnaast als een gek loopt te schranzen. Het is een kwestie van minder eten, meer bewegen en dan kan je dagelijkse slokje appelazijn wonderen doen. Let wel op je tanden want appelazijn is zuur en kan het glazuur aantasten. Je kunt dit voorkomen door het drankje met een rietje te drinken.

BBB health
BBB Health
Sinds twee maanden ben ik weer regelmatig te vinden bij de bbb health boutique in Amsterdam. Hier werk ik op een langzame en duurzame manier aan minder centimeters. Uit ervaring weet ik: je valt geen kilo’s af maar raakt wél centimeters kwijt. Je lichaam wordt strakker en je bouwt spieren op waardoor je de hele dag door meer vet verbrandt. Dit alles in hete work-outs van slechts dertig minuten. Je doet een set oefeningen – standaard of voor jou op maat gemaakt – in een hot cabin waardoor jouw spieren zich sneller opwarmen en de oefeningen effectiever zijn. De work-out is niet alleen goed voor een strakker lichaam maar ook voor een goede doorbloeding. Voor mij is dit de ideale manier om in combinatie met yoga (ook bij bbb health boutique) aan mijn lichaam te werken.

Gezonde voeding én minder alcohol
Het is niet zo dat ik kilo’s te zwaar weeg… maar net als veel vrouwen vind ik dat het net iets minder mag. En hoe je het ook went of keert: elk pondje gaat door het mondje. Ik houd nogal van chocolade, kaasplankjes en wijn. Laat het nu net deze dingen zijn die ik de komende maanden minder mag eten. Moet kunnen. In plaats van een reep melk chocolade – per dag! – houd ik het nu bij een blokje pure chocolade. In plaats van een fles wijn op vrijdagavond, drink ik nu netjes een à twee glazen. En de kaasplank? Deze mag nog maar een keer in de week op tafel komen in plaats van iedere avond te snacken met de left over kaasjes. Ook probeer ik minder koolhydraten of bewerkt voedsel te eten. ‘S ochtends eet ik een bananenpannenkoek, tussen de middag gewoon brood en ’s avonds kies ik voor een salade of maaltijdsoep. Vlees eet ik nauwelijks omdat ik dit niet verantwoord vind en voor vis geldt hetzelfde. Liever één keer in de week een duur biologisch product dan iedere avond vis of vlees. De halfvolle biologische melk is ingeruild voor havermelk – schuimt ook! – en bonbons maak ik zelf van dadels en rauwe cacao. Deze levensstijl bevalt me wel en is niet alleen goed voor een slanker lichaam, ook voor de hormoonhuishouding doet voeding wonderen.