De verfilming van Griet op de Beecks ‘Vele hemels boven de zevende’ is nu een feit

Het boek waar ineens iedereen het over had. Een schrijfster waar nog nooit iemand van had gehoord. Laten we eerlijk zijn: het was een succes. Opeens had iedereen het over ‘Vele hemels boven de zevende’ want dit was een pareltje voor in de boekenkast en welnu komt er ook nog een film!

De Vlaamse auteur Griet op de Beeck klom in de pen en ontroerde Nederland en Belgie met haar debuut ‘Vele hemels boven de zevende’. Alsof ze uit het niks deze betoverende tekst had geschreven. In het boek komen vijf personages beurtelings aan het woord. De 36-jarige Eva, single en hoogopgeleid is als eerst aan het woord. Verder worden we meegenomen in de levens van de 42-jarige zus van Eva, Elsie en haar 12-jarige dochter Lou, de 46-jarige kunstenaar Casper en de 70-jarige Jos, alcoholist en vader van Eva en Elsie. Personen van wie de levens op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn en toch mijlenver bij elkaar vandaan staan. De verbondenheid tussen mensen, onderlinge strubbelingen en eenzaamheid worden glashelder omschreven.

De pakkende roman wordt verfilmd en is dit najaar in de bioscoop te bewonderen. Wij zijn benieuwd naar deze Belgische film waarvan het scenario door Griet op de Beeck zelf geschreven is.

Foto: Vele hemels boven de zevende – film