Dé tools voor beauty geeks

Kennis is macht en in dit geval: kennis is weten wat je koopt en zo hopelijk heel tevreden zijn met de producten op je badkamerplankje.

Deze sites en databases vind ik heel handig om te checken wat een bepaald ingrediënt doet en of een merk wel diervriendelijk is.

Naoki
De Nederlandse Sophie van de blog Naoki heeft zich verdiept in dierproefvrije cosmetica. Resultaat is een lijst waar je ‘u’ tegen zegt, met daarop de voors en tegens van elk merk. Ze legt precies uit waarom zij denkt dat een merk wel of niet goed handelt. Kijk zelf maar even op de website van Naoki.

Think Dirty
Met deze app scan je de barcode van een product, of voer je de productnaam in, en krijg je precies te zien hoe veilig het product is. Werkt vooral bij de grotere merken, omdat de database gebaseerd is op de Amerikaanse markt. Kijk hier hoe het precies werkt.

Skin deep
Voor de beautygeeks onder ons (hi there) is er de database Skin Deep. Wanneer je een INCI (ingrediëntennaam) invoert, krijg je te zien hoe veilig het ingrediënt is op basis van onderzoeken. De resultaten die ze laten zien moet je wel een beetje nuanceren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een ingrediënt het niet zo goed doet in je oog en daarom als niet-veilig wordt bestempeld, maar wel veilig is wanneer je het gebruikt in een crème. Checken dus!