Tips om het vakantiegevoel thuis vast te houden

We kijken er allemaal naar uit, vakantie! Die paar weken per jaar dat je kunt ontsnappen van de dagelijkse sleur en je even goed tot rust kunt komen. Maar merk jij ook dat er na je vakantie, al snel niets meer over is van dat vakantiegevoel? Met deze tips blijf je op vakantie!

Tip 1: Ontspan

En dat is zo veel makkelijker gezegd dan gedaan. Ontspannen terwijl je met een boek op het strand ligt, is niet zo moeilijk. Maar hoe kun je nu ontspannen als je duizend dingen op je bordje hebt liggen? De truc is om je er vooral niet druk over te maken. Doe één ding tegelijk en plan je dagen niet te vol. De was kan best een dagje wachten en die opdracht hoeft volgende week pas af. Relax! Toch lastig om de ontspanning te vinden? Neem iedere ochtend tien minuutjes de tijd om even rustig wakker te worden. Dus geen Facebook of email, maar alleen jij met een kop thee op de bank. Geloof me, die tien minuten eerder opstaan gaan echt een groot positief verschil maken in je dag.

Tip 2: Summer Jam

Niets is zo fijn als dat nummer wat je weer even helemaal terug brengt naar dat tropische strand. Dus stel een playlist samen van je favo nummers en zet je volume op max. Vamos a la playaaa!

Tip 3: Onderhoud je kleurtje

Of je nu af en toe een zonnebankje pakt – niet te vaak want dat is slecht voor je huid, of gewoon self-tan hebt ontdekt. Een kleurtje zorgt er voor dat jij je direct lekkerder gaat voelen. Daarnaast zie je er ook altijd net iets gezonder (en slanker…) uit. Ook niet verkeerd! Pas je alleen wel op dat je er niet uit gaat zien als een gerimpelde wortel.

Tip 4: Lees een boek

Wellicht is deze tip heel vanzelfsprekend voor jou, maar ik heb altijd moeite om de tijd te vinden voor een boek als ik eenmaal thuis ben. Veel te verleidelijk om op de bank te knallen met RTL5. Nu je toch die heerlijke playlist hebt samengesteld, wellicht het perfecte moment om dat ene boek verder te lezen?

Tip 5: Maak een travel bucketlist

Alleen het dromen van alle plekken die je nog eens zou willen bezoeken, wekt al vakantiegevoel op. Maak een bucketlist of misschien zelfs wel een moodboard van alle bestemmingen die je nog wil zien. Hang deze vervolgens op een duidelijke plek op in huis, zodat je elke dag weer een beetje extra vakantiegevoel ervaart.

Tip 6: Verwen jezelf

Op vakantie denken we vaak “ah joh, doe eens gek, ik heb er hard genoeg voor gewerkt!”, maar waarom doen we dat thuis dan bijna niet? Boek thuis eens een massage of ga eens een dagje naar de sauna. Maar jezelf verwennen is ook lief zijn voor jezelf. Jezelf iets gunnen (groot en klein) en te luisteren naar jezelf. Dus wil jij dit weekend lekker op de bank liggen met een filmpje en thee i.p.v. te feesten tot de laatste uurtjes? Luister naar jezelf en gun je lijf de ontspanning. FOMO is iets wat niet past in ons vakantiegevoel…

Tip 7: Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Verzamel je leukste vakantiefoto’s en print deze uit. Je kunt ze inlijsten of creatief ophangen aan een waslijn. Zo kan je elke ochtend, tien minuten lang wegdromen bij mooie herinneringen. Ik zei toch dat vroeger opstaan het waard was?

Heb jij nog tips voor het ultieme vakantiegevoel? Laat het ons weten en deel je ervaring!

Lees ook: De festival vakantie voor volwassenen