Dit wil je: de festivalvakantie voor volwassenen

We gaan er steeds vaker ‘even ertussenuit’ en in 2017 zou het zomaar kunnen dat je een weekendje gaat feesten op een buitenlands festival. Niet alleen jongeren, ook volwassenen kunnen genieten van een wild weekendje weg… want die wilde haren ben jij natuurlijk nog lang niet kwijt.

Gelukkig wordt de festivalvakantie ook voor volwassenen georganiseerd. Zo kun je via Festival.Travel jouw complete muziek-festivalvakantie in Europa boeken. Niet alleen festivaltickets maar ook de reis, het verblijf en extra services worden hier aangeboden. Wel zo makkelijk. Je kunt kiezen uit tal van festivals om in 2017 onveilig te maken. Vooral Sziget, Balaton Sound en EXIT Festival zijn populair. Ook het populaire Rock Werchter behoort tot de mogelijkheden… er is voor iedere festivalganger wat wils. Ben je nog niet overtuigd? Dit zijn drie goede redenen om lekker te gaan feesten:

1. Één bonk liefde
Tegenwoordig draait alles om verbondenheid. Er wordt hard geschreeuwd dat we individualistisch zijn maar het liefste willen we bij een groep horen. Een veilig gevoel en sociale acceptatie zijn belangrijker dan ooit. Op een festival voel je je sowieso één met de rest van de wereld en als je dan ook nog eens op hetzelfde terrein slaapt creëer je nog meer een knus gevoel van saamhorigheid.

2. Verschillende bestemmingen
Het jaarlijkse trendrapport van de Rabobank laat zien dat we door de economische vooruitgang en technologische ontwikkelingen vaker korter op reis gaan. We maken het liefste meerdere tripjes zoals een citytrip, roadtrip, verassingsweekend wintersport of festivalvakantie.

3. Tussen de locals
We hechten steeds meer waarde aan ervaringen en willen de cultuur ervaren zoals locals dit doen. Authenticiteit is belangrijker dan ooit en daar hebben we best wat voor over… zelfs gebrek aan slaap. Want zeg nou zelf: als jij op een unieke plek – bij zonsondergang – een feestje hebt gevonden, dan ga je nog lang niet naar huis. NOG LANGE NIET!

Lees ook: 10 redenen waarom je nú naar Friesland moet gaan.