The White Room

In het Krasnapolsky Hotel zit het poepchique restaurant The White Room en sinds kort kunt u daar een nieuw menu proeven. Michelinsterrenchef Jacob Jan Boerma is verantwoordelijk voor alle hemelse gerechten want na de eerste hap is het alsof er een engeltje over uw tong piest. Goddelijk lekker.
diner
Fijnproevers herkennen de voorliefde voor frisse tonen, zuren en specerijen van Boerma die hij dan ook altijd in zijn gerechten verwerkt. Voordat je echt van start gaat krijg je een hele rits amuses en boy o boy, wat zijn die lekker. Het eerste hapje was een WITTE suikervrije, gerookte macaron met ongerookte zalm en structuren van komkommer. Na de eerste amuse volgde er nog een stuk of vier amuses die ons stuk voor stuk verwonderde. De wijn trouwens ook. Als je een wijnarrangement besteld krijg je om te beginnen een glas bubbels en vervolgens de lekkerste bellen wijn waarvan de Portugese onze favoriet is. Al schrijvend besef ik me dat dit allemaal veel minder bijzonder overkomt dan dat de smaken in het echt zijn. Het damhert is niet zomaar een damhert maar het lekkerste stukje vlees ever. En het toetje is geen granny smith maar een desert waar je ‘u’ tegen zegt. Gelukkig hebben we de – jaloersmakende – foto’s nog. Het complete menu was een groot feestje voor de smaakpapillen.
hotspot
Ook leuk: je zit in de voormalige ‘Witte Zaal’ van het Krasnapolsky die als sinds 1885 dienst doet als hotelrestaurant. Daarmee is dit het oudste restaurant van Amsterdam in originele staat. De sfeer is uniek en je waant je even in een andere tijd waar je je omringt door luxe en in de watten gelegd wordt door de aardige mensen die er werken. Het 4-gangen menu kost €65 en het bijpassende wijnarrangement €32,50 en het is niet normaal wat je daarvoor krijgt. Wij vinden The White Room echt een aanrader voor als je een chique avondje uit wilt.
sfeer

Hear hear! High end club Mad Fox opent op 30 maart!