Nooit gedacht dat ik mijn putjesbillen zou laten behandelen met een Cellfina Cellulite behandeling

Platte billen, ronde billen, strakke billen en flubber billen, ze zijn er in alle soorten en maten. Je kunt erop zitten, mee twerken en sommige mannen zijn er helemaal wild van. De laatste jaren is de bil steeds meer onder de aandacht gekomen. Waar je vroeger nog opviel met een imposante voorgevel is nu een goed gevormde achterkant ook een must.

Er is zelfs een vrouw die haar kadetjes tot haar handelsmerk maakte en er misschien wel haar carrière aan te danken heeft. Ik heb het natuurlijk over niemand minder dan Kim Kardashian. Iedereen die wel eens haar foto’s door de jaren heen bestudeerd heeft kan zien dat de plastisch chirurg moeder natuur meerdere malen heeft geholpen. Als ik naar mijn eigen billen kijk, heb ik over het volume en de shape niet te klagen. Helaas, gaat een goed gevulde bil ook hand in hand met cellulite. Je kunt trainen wat je wil, maar er echt vanaf kom je toch niet. Ik had me er eigenlijk al bij neergelegd toen ik via de meiden van wiemooiwilzijn.nl hoorde over de Cellfina cellulite behandeling, die mij voor eeuwig en altijd van die vervelende deukjes af kon helpen. Zij gaven mij het advies om bij cosmetisch arts Jani van Loghem van de Face Body Bar by Doctors Inc mijn bilpartij onderhanden te laten nemen. In het kader van het ondergaan van deze behandeling besloot ik de billen van mijn vrouwelijke medemens te onderzoeken. Dit deed ik door bilportretten van acht verschillende vrouwen in mijn omgeving te maken en ze te vragen naar hun relatie met hun billen.

"Mijn billen zijn mijn beste wingman"

“Mijn billen zijn mijn beste wingman”

billen_reportage_002

Mijn motto is: Be a Bad Ass with a Good Ass!

billen

“Mijn billen zijn meer dan een lichaams- deel, ze horen ook bij mijn cultuur.”

billen_reportage_003

“Mijn billen zijn mijn beste vriendinnen, altijd behulpzaam bij het verleiden van mannen.”

billen_reportage_004

“Mijn billen maken mannen gek. Ik houd ze strak door veel circus acts te doen.”

billen_reportage_006

“Ik ben een bofkont!”

Mijn billen
Door het maken van de bil-portretten en het interviewen van de dames dacht ik ook meer na over wat mijn billen voor mij betekenen. De bewustwording van de vorm en het volume van mijn eigen “behind” begon rond een jaar of vier. Ik herinner me nog goed dat ik en mijn moeder in de badkamer stonden en ze mijn toen al goed gevormde derrière prees met de woorden ‘wat heb je toch lekkere ronde billen’. Destijds vond ik het maar een rare opmerking en begreep niet waarom dat een compliment waard was. Toen had ik echter nooit kunnen vermoeden dat twintig jaar later ‘mijn achterkant’ bepalend zou zijn voor vrouwelijkheid. Laat staan dat ik er een verfraaiende behandeling aan zou ondergaan en er een epistel over zou schrijven.

Cellulite­­
Zoals ik al eerder noemde had ik dus last van nare deukjes in mijn bilpartij. Die nare deukjes worden ook wel cellulite genoemd. Cellulite wordt veroorzaakt door vetophopingen onder de huid. De bindweefselstrengen die de huid met de rest van het lichaam verbinden rekken niet mee wanneer de vetcellen uitzetten of krimpen en daardoor ontstaan deukjes in de huid. Bij de behandeling van Cellfina worden deze bindweefselstrengen doorgesneden met een naald, waar een mesje aan zit. Door het doorsnijden van de bindweefselstrengen komt de huid gladder te liggen en verdwijnen de deukjes. Er zijn behalve de Cellfina behandeling nog andere behandelingen op de markt, zoals laser en bindweefselmassages. Deze behandelingen werken jammer genoeg maar tijdelijk en sommige zijn behoorlijk pijnlijk. Verder is sporten natuurlijk altijd goed om je figuur te verbeteren en strakker te worden, maar de de deukjes gaan er niet volledig van weg.
Schermafbeelding 2017-04-20 om 21.33.46

De behandeling
Op 30 januari 2017 toog ik naar cosmetisch arts Jani van Loghem  van de Face Body Bar aan de Amsterdamse zuid-as. Ik was behoorlijk zenuwachtig, want iets aan je lichaam laten doen, is niet niks. Gelukkig waren de dames van wiemooiwilzijn.nl er om mij te steunen en na afloop een lekker sapje te brengen. Na een korte uitleg over het verloop van de behandeling en het maken van voorfoto’s werden de te behandelen plekken afgetekend. Bij het zien van al die cirkels markeerstift schrok ik toch wel een beetje en dacht: “Was het zo erg?! Dat ik me zo heb durven vertonen!”. Gelukkig was de redding nabij in de persoon van dokter Jani. Eenmaal op mijn buik liggend op de operatietafel ging hij aan de slag. Daaraan vooraf wordt elke plek die behandeld wordt apart verdoofd. Het verdoven van een bil is geen pretje. Elke plek wordt vacuüm gezogen en vervolgens volgepompt met een verdovingsvloeistof. Het voordeel is natuurlijk wel dat je van de behandeling zelf totaal niks voelt en je ontspannen kan liggen.

Nazorg
Wanneer de behandeling klaar is wordt je beplakt met kompressen, om de lekkende verdovingsvloeistof op te vangen. Dat lekken van verdovingsvloeistof gaat de hele nacht en nog een deel van de dag erna door. Ik had behandeling een beetje onderschat en dacht best naar college te kunnen om 9 uur. Ook had ik bij het wakker worden de verbanden er al afgerukt, omdat ik dacht wel uitgelekt te zijn. Dat was alleen niet zo, waardoor ik met driedubbele broeken over mijn beurse opgezwollen billen naar de universiteit moest. Echt pijn deed de behandeling gelukkig niet, waardoor ik er weinig hinder van heb ondervonden. De eerste twee weken bleef het beurse gevoel aan houden en moest ik voorzichtig bewegen. Daarna begonnen de blauwe plekken te verkleuren en kon ik alles weer doen. Inmiddels zijn we vier maanden verder en zijn de insteekgaatjes veranderd in kleine rode vlekjes en de deukjes zijn ook grotendeels verdwenen. Het duurt echter nog een aantal maanden voordat het helemaal genezen is en het uiteindelijke resultaat te zien is. Mocht je overwegen om ook deze behandeling te ondergaan dan zou ik je aanraden het in het najaar te laten doen. Totdat je genezen bent mag je niet in de felle zon, omdat daardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan. Die rode vlekjes wil jij natuurlijk ook niet onder een kort broekje. En ik raad je aan om de dag na de behandeling vrij te nemen, want met lekkende billen en benen rondlopen is niet zo aangenaam.

Wil je ook advies over het ondergaan van een cosmetische behandeling dan kun je contact opnemen met de meiden van wiemooiwilzijn.nl. Zij kunnen je begeleiden bij het kiezen voor de juiste arts en behandeling.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Check dan de Instagram van enfait ( @enfait_magazine of die van mij (@jitskenap) volgende week dinsdag!

billen_reportage_007

“Don’t half ass anything. Whatever you do, always use your full ass!”

billen_reportage_008

“Ik let eigenlijk nooit zo op mijn billen, omdat ik mijn andere lichaamsdelen mooier vind.”

Auteur en fotograaf: Jitske Nap