Mensen met blauwe ogen zijn ongelofelijk gevoelig

Je oogkleur. We schreven er al vaker over want zo blijken mensen met groene ogen ongelofelijk speciaal. Mensen met blauwe ogen daarentegen hebben weer andere kenmerken. Of ze een gevoeligere persoonlijkheid hebben, is nog maar de vraag. Dat ze extra gevoelig zijn voor zonlicht is een feit.

1. Ze zijn gevoeliger voor licht
Mensen met blauwe ogen zijn gevoeliger voor zonlicht dan mensen met ogen die een andere kleur iris hebben. Dit heeft te maken met de hoeveelheid pigment in de Iris en met blauwe ogen heb je stukken minder pigment dan bijvoorbeeld mensen met bruine ogen. Dit pigment bescherm tegen uv-straling dus mensen met blauwe ogen: een zonnebril is een must.

2. Ze zijn allemaal familie
Say whut? Volgens Deens onderzoek schijnt dat alle mensen met blauwe ogen op deze wereld familie zijn. Laten we zeggen dat iedereen tienduizend jaar geleden bruine ogen had en dat er één iemand door een genmutatie blauwe ogen kreeg. Deze persoon heeft z’n blauwe ogen doorgegeven aan z’n kinderen en zo verder. Mensen met blauwe ogen hebben in ieder geval voor een klein deel hetzelfde DNA.

3. Ze kunnen beter tegen alcohol
Blauwogigen kunnen beter tegen alcohol dan mensen met een andere oogkleur. Dit hebben onderzoekers van The University of Vermont bewezen en het geldt voor mannen én vrouwen. Helaas is het ook zo dat mensen met blauwe ogen over het algemeen meer drinken en dus eerder in de categorie ‘alcoholist’ vallen. Hoe lichter de ogen, hoe meer alcohol de persoon kan drinken en des te groter het risico op verslaving.

4. Ze zijn intelligent en strategisch
Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat mensen met blauwe ogen over het algemeen een hoger IQ hebben en beter zijn in strategisch denken. Gebruik die intelligentie vooral om van de alcohol af te blijven! Dan ben je gezegend met je blauwe kijkers.