Lieke’s favoriete winkels en winkelstraten in Lissabon

In een vreemde stad is het soms even zoeken naar de beste plekken om groots in te slaan. We hebben het over shoppen, want dan doen wij vrouwen het allerliefst! Lieke tipt haar favorieten plekken in Lissabon om rond te struinen tussen de fraaie spulletjes.

1. A Vida Portuguesa

boutique

Hier vind je authentieke Portugese spullen. Ik heb bijvoorbeeld hele mooie kleden gekocht voor thuis! Ook het servies is prachtig! Dit is dé plek om mooie souvenirs en kadootjes voor thuis te kopen. De winkel zit op verschillende plekken in de stad, maar de vestiging op Largo do Intendente is mijn favoriet. Deze winkel is het grootst!

15 redenen waarom alleen reizen goed voor je is.

2. Embaixada & Praça do Principe Real
shoppen
Mooie concept store in een prachtig oud pand! Praça do Principe Real heeft heel veel leuke bijzondere winkeltjes. Ik liep deze straat altijd uit vanaf mijn B&B Casa Amora de stad in en het is moeilijk om niet overal binnen te blijven wippen!

3. Bairro Alto
bar
Hier barst het van de restaurantjes en winkeltjes. Het is dan wel het toeristencentrum van de stad, maar er zitten heel veel leuke shops! Je kunt er o.a. de lekkerste chocolade van de stad kopen bij Chocolataria Equador.

Lees ook: de favoriete hostels van Lieke in Australie

4. Rua do Carmo en de straatjes aan de westkant daarvan
Rua do Carmo
Hier vind je alle grote bekende winkels, zoals de Zara en de H&M. In de kleine straatjes aan de westkant vind je mooie kunstwinkeltjes en andere originele boetiekjes.

5. Avenida Liberada
shopping street
De P.C. Hooftstraat van Lissabon met ongeveer iedere designer shop die je je maar kunt bedenken. Het is een statige, lange en brede straat waar je o.a. Gucci, Burberry, Cartier & Escada vindt. Wel even sparen van tevoren.

Kijk voor de rest van de post op www.littlewanderbook.com!