De favoriete hostels van Lieke in Australië

In 2010/2011 heb ik 4 maanden in mijn uppie door Australië gereisd. Vanaf Sydney ben ik helemaal naar het noorden gereisd, waar ik als laatste bestemming Cape Tribulation heb bezocht. Daarna ben ik via Melbourne, The Great Ocean Road & Adelaide de Outback in gegaan. Ik heb wekenlang het internet uitgekamd voor de leukste, veiligste en gezelligste slaapplekken. Iedereen kent de horrorverhalen van sommige hostels; beestjes in je bed (bedbugs), mensen die seks hebben in het stapelbed onder of boven je, luidruchtige & dronken kamergenoten en vieze badkamers.

15 redenen waarom alleen reizen goed voor je is.

Gelukkig is dit mij alleen bij het allereerste hostel overkomen in Sydney: Boomerang Hostel. Ze waren vergeten dat ik kwam, dus werd ik na mijn reis van 24 uur op een kamer met 5 Ierse jongens gezet, waarvan er één meteen begon te krikken met zijn ‘vriendin voor één nacht’. Hij nam niet de moeite om het licht uit te doen. Daar lig je dan met je jetlag. De volgende dag ben ik gevlucht naar een ander hostel. Ik begrijp dus als geen ander hoe belangrijk het is om een goede slaapplek te hebben. Het is al een tijd geleden, maar dit zijn mijn favoriete hostels!

1. Eva’s Backpackers – Sydney
Hier sliep ik op een ‘girls only’-kamer met 6 bedden. Na mijn helse eerste nacht bij Boomerang hoefde ik even geen testosteron meer om me heen te hebben. De kamers waren schoon, de schoonmaakster Maria noemde me haar ‘porcelain’ en ik heb hier heel veel vriendinnetjes leren kennen. Er is een fijn dakterras en een ruime keuken. Eva’s ligt in de wijk Kings Kross waar ik me altijd heel erg veilig heb gevoeld. Drink zeker een cocktail uit een theepot bij de Worldbar en probeer het Garlic Bread van Doughboy om de hoek!

Een bed op een kamer met 6 personen boek je hier vanaf 20 euro per nacht.

2. The Arts Factory Lodge – Byron Bay
Deze prachtige plek is een oase. Byron Bay trek veel artistiekelingen aan en er zijn in dit hostel vaak optredens en mogelijkheden om je in te schrijven voor het open podium. Ook hier heb ik hele bijzondere mensen ontmoet. Ik ben later zelfs teruggevlogen uit Melbourne, om met mijn vrienden uit de Arts Factory Lodge oud-en-nieuw te vieren op het strand.

The Arts factory Lodge
Bedden boek je hier vanaf ongeveer 23 euro per nacht.

3. The Nunnery – Melbourne
In een heel mooi oud pand, een voormalig klooster, zit hostel The Nunnery. Het is een supersfeervol en schoon hostel, met gemengde kamers en ‘girls only’-kamers, die hadden toch al mijn voorkeur door mijn ‘lichte Ierse trauma’ van de eerste nacht in Sydney. Er is een klein tuintje en de badkamers zijn picobello in orde.

The Nunnery
Bedden boek je hier vanaf 21 euro per nacht.

10 lievelingsboeken voor mee op reis.

4. Dolphins Beach House – Noosa
Noosa is zeker een bezoekje waard! Het is een prachtige plek om te surfen en een mooie coastal walk te doen! Wel genoeg water meenemen! Dit hostel is een echte surfshack. Overal staan surfplanken, er is een tafeltennistafel en de kamers zijn kleine appartementen, met een tv en bank. Dolphins zit niet in het centrum van Noosa, dus je moet een stukje lopen. De surfplanken mag je gebruiken!

Dolphins Beach House
Bedden boek je hier vanaf 21 euro per nacht.

5. YHA – Brisbane
Hoewel ik vaak voor sfeervollere hostels kies, was het wel echt een verademing om in dit YHA te slapen. Deze keten staat bekend om de goede kwaliteit en dit hostel heeft meerdere prijzen gewonnen. De kamers zijn superschoon, de keuken is van alle gemakken voorzien en het lijkt net alsof je even in een hotel slaapt. Ook hier hebben ze ‘girls only’-kamers. We hebben een enorm gezellige filmavond gehad. Er hangen op diverse plekken tv’s met dvd-spelers. In Brisbane zelf voelde ik me niet zo veilig ’s avonds laat; ik vond het de minst leuke stad.

Bedden boek je hier vanaf 21 euro per nacht.

Kijk voor de rest van de lijst op www.littlewanderbook.com.