Last van rugpijn? Deze yogahouding helpt

Ervaar jij dagelijks een zeurende rugpijn? Dan is de bevrijdende yoga houding (Apanasana) wat voor jou. Probeer deze houding dagelijks uit te voeren en je voelt je stukken aangenamer. Vooral wanneer je zittend werk doet is het belangrijk om te bewegen. Dit hoeft niet intensief te gebeuren maar je behaalt al mooie resultaten als je op je gemak beweegt.

Zo had ik altijd pijn in mijn onderrug en dit komt onder andere omdat ik de hele dag zittend werk. Ik probeer regelmatig even te wandelen maar tja… dat kan ook niet altijd op kantoor. Helaas merk ik dat de pijn in mijn onderrug soms zelfs zo hevig wordt, dat ik me minder kan concentreren. Dus sinds een korte tijd doe ik dagelijks de Apanasana houding.

Apanasana tegen rugpijn
Apana betekent vitale kracht bewegen naar buiten en helpt het lichaam ontgiften. Het is een ontspannende houding die ook helpt wanneer je last hebt van menstruatiepijn. Door de houding rek je je uit en stabiliseer je de bekken en je onderrug. Hierdoor wordt de pijn minder. Daarnaast is het dé houding om overmatige woede, stress en kramp los te laten. Het is heel simpel…

rugpijn

Hoe voer je de houding tegen rugpijn uit?
1. Ga plat op de grond liggen met je rug stevig in de grond en je armen langs het lichaam.
2. Adem diep uit en trek je knieën langzaam naar je borst.
3. Adem diep in en omarm met je armen je scheenbenen.
4. Druk de onderrug stevig in de grond en herhaal dit een aantal keer.