Kom je moeilijk in slaap? Neem een stukje pure chocola!

Soms heb je van die ochtenden dat alles goed gaat. Je hoeft niet te snoozen en springt uit je bed. Je haar zit vrijwel meteen prima en omdat je al precies weet wat je wilt aantrekken, heb je zeeën van tijd voor jawel: een koninklijk ontbijt. Hoe fijn!

Zo willen we het liefst allemaal onze dag beginnen. En het liefst altijd. Een beetje lastig alleen wanneer je de nacht ervoor moeilijk in slaap kan vallen. Geloof het of niet, maar dit is dé oplossing voor een goede nachtrust: een dagelijkse dosis pure chocolade.

Naast het feit dat chocolade goed is voor je conditie en een positieve uitwerking heeft op de cognitieve functies van je brein – inderdaad, je wordt er slim van – kun je er nu ook nog eens beter van slapen.

Lees ook: Last van hoest? Neem dit!

Hoe zit dat dan? In de donkerste chocolade – we hebben het immers wel over hele pure variant – zit veel magnesium. En, wat blijkt? Dit essentiële mineraal zorgt ervoor dat je biologische klok op een normaal ritme blijft tikken. Als we Gerben van Ooijen van de Endinburgh University moeten geloven, weet je lichaam door het eten van een klein blokje het onderscheid tussen dag en nacht. En daar blijft het niet bij. Ook je hormonen, lichaamstemperatuur en andere lichaamsfuncties krijgen een boost. Dit omdat je innerlijke klok het fundament is voor je lichaam en de dingen die je doet. Hou op, schei uit. Onze dag kan niet meer stuk!

Een dingetje: pure chocola bevat ook cafeïne. Kijk daarom uit dat je het bij één blokje houdt. En uiteraard zit het ook in andere voedingsmiddelen, zoals tomaten, avocado’s en bananen.


Lees ook: Het duurde even, maar het is er: anti-aging chocolade!

Foto via