Het is internationale vrouwendag

Wat is feminisme anno 2017? Wanneer ben je eigenlijk feminist? En in hoeverre is dit thema nu nog relevant? Fem care merk Yoni portretteerde en interviewde acht vrouwen in de aanloop naar Internationale Vrouwendag. Deze geselecteerde ‘Changemakers‘ vertellen hoe zij, zowel in privé- als werksferen, hun positie ervaren als vrouw. Ook delen ze hun visie op een nieuwe wereld: een wereld waarin vrouwelijk leiderschap een belangrijke rol speelt in complexe politieke en maatschappelijke issues.

ChangeMakers - hashtag

We keken geschokt toe hoe Trump in aanloop naar de verkiezingen (en erna) openlijk vrouwen, etnische minderheden, LGBT communities en vluchtelingen heeft beledigd en bedreigd. Maar gelukkig is er een tegengeluid. Afgelopen januari namen wereldwijd vijf miljoen vrouwen deel aan de Women’s March: vrouwenrechten zijn mensenrechten, diversiteit moet gevierd worden en vanuit onze bevoorrechte positie in Nederland kunnen we – en mógen wij niet langer de andere kant op kijken.

Gezien ook het huidige politieke klimaat en de aanloop naar de verkiezingen is vandaag, Internationale Vrouwendag, wat Yoni betreft belangrijker dan ooit. Een dag om een ander geluid te laten horen en sterke vrouwen een stem en een platform te bieden. Hiervoor heeft het fem care merk de handen ineengeslagen met de volgende Changemakers: Victoria Koblenko, Cata.Pirata, Aynouk Tan, Sabrina Starke, Vilain & Gai (Tatiana & Atlynn) en Dr. Monk (Ama & Lynn).

De interviews met de Changemakers zijn terug te vinden op yoni.care. Daarnaast geeft Yoni op International Women’s Day gratis* Yoni tampons, maandverband en inlegkruisjes weg. Dus volg het fem care merk op Instagram, Facebook en Twitter voor alle updates omtrent IWD 2017.

De portretten zijn geschoten door Anne Claire de Breij – o.a. bekend door haar werk voor Volkskrant Magazine. De interviews zijn afgenomen door Lisa Goudsmit.

* Actievoorwaarden: geldig op 8 maart tussen 08:00-00:00, te bestellen op yoni.care, excl. verzendkosten met een max. van 4 producten en 1 order per persoon.