Hotspot: Hangar in Amsterdam (Noord)

Hoe is het mogelijk? Amsterdam heeft er weer een nieuwe én vooral fijne plek om te eten bij. We hebben het over Hangar in Amsterdam Noord. De eigenaren Tim Immers (eigenaar Bar Moustache) en Jop Pollmann zagen de locatie en wisten meteen: dit gaat iets heel moois worden! True that want wij zijn er geweest en het was zalig!

sfeer

Hotspot: breakfast party bij Mr. Porter in Amsterdam

Het is even zoeken, de Loods aan het water is verscholen achter allemaal gebouwen en de navigatie kent deze plek nog niet, maar dan heb je ook wat. Bij binnenkomst voel je meteen dat hier een fijn sfeertje hangt, mede door het goed gemutste en behulpzame personeel. Het gebouw heeft een industriële maar toch warme uitstraling met een dak van vintage groene golfplaten. Deze groene kleuren in combinatie met goud, palmbladeren en leopard prints geven het geheel een tropisch tintje! Wat weer prima past bij de seizoensgebonden menukaart.
voorgerecht
Op de menukaart staan Franse en Italiaanse gerechten met af en toe een Noord-Afrikaans accent. Wij begonnen met een oester vooraf, dat doen we eigenlijk altijd! Je krijgt er lekker veel voor niet al teveel geld, en de oesters zijn zoals je ze wilt hebben: ziltig. Daarna kregen we een bordje met venkel, coquilles en kreeft. Een tongstrelende combinatie! Na het voorgerecht kwamen er kreeft op een stokje – hoe handig! – en risotto met cantharellen, parmezaan en anijs op tafel. Dat smaakte naar meer! En er kwam meer, een chocoladetaartje om precies te zijn. Na dit alles zaten we behoorlijk vol, maar o wat was het genieten.

Niet ver, leuk én lekker: 5 x eten in Antwerpen.

Beeld: Anne Dokter