Niet ver, leuk én lekker: 5 x eten en drinken in Antwerpen

Afgelopen weekend tankten mijn liefde en ik bij met een citytrip Antwerpen. Vaders en moeders met een jong gezin hoef ik niet uit te leggen hoe makkelijk je elkaar in de drukte van alledag kwijtraakt. Om het vuur brandend te houden blok je het best af een toe een weekend Q-time in je agenda. Wij dus afgelopen weekend. En man-oh-man wat was het fijn. Ik heb dubbel en dwars genoten. Hierbij de tips van Nick (die van Antwerpens bekendste restaurant The Jane, hier lees je er alles over) en van mij!

1. Civilta Del Bere
Dit is een tip van Nick. Ik ben er zelf niet geweest, maar op een zaterdagavond drinkt hij hier graag een classic Gin & Tonic. Vervolgens eet hij hier een heerlijke aubergine parmigiana en een artisjok uit de oven.

soul cafe antwerpen

2. The Soul Antwerp
Mijn vriend boft met mij want hij ziet altijd alle uithoeken van een stad. Vooraf doe ik grondig onderzoek en heb ik een stuk of vijf adresjes op de to-visit-list. Dit zorgt voor een druk programma en goed uitkienen. Koffie, sap, wijn en eetmomenten worden goed verspreid. Zo kunnen we alle adressen bezoeken en daar ook iets proeven. The Soul Antwerp had ik op het laatst via Instagram gevonden en ik vond het een erg charmant tentje. Het menu sloot aan bij al mijn wensen: koffie met amandelmelk, boekweitpannekoeken en quinoasalade. Heerlijk eten en een goede ambiance.

Schermafbeelding 2015-10-17 om 08.11.00

3. Dansing Chocola
Na een snelle shopsessie bij de Zara (allebei een winterjas gescoord want DAMN wat is het ineens koud!) was de vijf in de klok en hadden we zin in drank. Vlakbij de gezellige Kloosterstraat vonden we dit knusse, bruine café. Na twee wijntjes verlieten we aangeschoten de inmiddels bomvolle zaak. Later las ik dat de Dansing Chocola ook een favoriet van Nick is. Een tip van ons beiden dus.

sil leau

4. Sil’Eau
Wij sliepen op Het Eilandje en op loopafstand van ons logeeradres (waarvoor dank T.) bevond zich dit ontbijt en lunch adres. Nadat ik op zondagochtend een rondje had hard gelopen ontbeet ik hier met de lekkerste toast spinazie-avocado en gepocheerde eieren ooit. Na het ontbijt bezochten we Het Mas. Ook een grote aanrader.

native antwerpen

5. Native
Ook vlakbij De Kloosterstraat. Helaas is deze tip volledig uit de lucht gegrepen want wij stonden op zondag voor een gesloten deur. Maar die deur en de etalage zagen er wel goed uit. En het eten had ik ook erg graag geproefd. Volgende keer dan maar.

Foto credit Native: Coeur Blonde

Volg mij op Instagram voor meer eet en drink tips! En laat het mij weten als je nog tips voor mij hebt!

Wist jij ook dat Ladurée in Antwerpen zit? Klik hier en ontdek waar!